„Kedves Betegeink, Hozzátartozók, tisztelt Lakosság! Hetek óta megfeszített munkával küzdünk a járvánnyal. Folyamatosan egyre több koronavírusos beteget látunk el. A ma kezelt igazolt…”

Kedves Betegeink, Hozzátartozók, tisztelt Lakosság!

Hetek óta megfeszített munkával küzdünk a járvánnyal. Folyamatosan egyre több koronavírusos beteget látunk el. A ma kezelt igazolt és gyanús covid betegeink száma meghaladta a 120 főt. Egészen az utóbbi napokig az akut ellátás mellett előjegyzett pácienseinket is tudtuk fogadni. Miniszteri rendelet alapján, a covid fertőzöttek gyors növekedése miatt azonban november 10-től csak a sürgős eseteket tudjuk vállalni. Két tatai – rehabilitációs – fekvőbeteg osztályunkon emiatt felvételi zárlatot rendeltem el. Ezen osztályokra új betegeket egyelőre nem veszünk fel. Péntektől (november 13.) a Gőzfürdőben a szakorvosi rendelésen kívül minden ellátást leállítunk. Az ezen egységekben dolgozó munkatársainkat átvezényeljük a tatabányai központi telephelyünkre.
A járvány előrehaladtával az intenzív ellátásunkat folyamatosan bővítjük. Jelenleg nyolc koronavírusos páciensünk szorul gépi lélegeztetésre. A meglévő 15 intenzív ágyunk mellé tegnap 13 további ágyat készítettünk fel kritikus állapotú betegek ellátására.

Legtöbb szakrendelésünk és gondozónk továbbra is végzi munkáját. Kérjük, hogy rendeléseinkről szóló híreinket folyamatosan kísérjék figyelemmel közösségi oldalunkon és a kórház honlapján.

Ezúton is kérem és köszönöm türelmüket! Köszönöm önkénteseink és adományozóink segítségét!
Munkatársaimnak köszönöm a végsőkig megfeszített áldozatos munkáját!

Dr. Lőke János főigazgató