Tájékoztatás

2024. február 26-tól elindul az új Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) a Szent Borbála Kórház tatai telephelyének szakrendelőiben.

Felhívjuk Tisztelt Betegeink figyelmét, hogy aki február 26. követően a tatai kórház járóbeteg-szakellátására érkezik előzetes időpontfoglalás alapján, a kihelyezett sorszámkiadó automatánál tud számot húzni. Az érintőképernyős panelen (KIOSK) az „ELŐJEGYZÉSRE ÉRKEZTEM GOMBRA” kattintva, TAJ szám megadásával kapják meg sorszámukat. Ezután a Betegfelvételi Irodán már nem kell bejelentkezni, rögtön az érintett szakrendelőbe mehetnek.

Kérjük Kedves Betegeinket, hogy a várakozási idő és a várótermek zsúfoltságának elkerülése érdekében a Járóbeteg szakrendelésekre a foglalt időpontok előtt 15 perccel hamarabb érkezzenek.  

Akik előzetes időpont nélkül érkeznek, a Betegfelvételi Iroda munkatársainál tudnak időpontot egyeztetni személyesen, illetve telefonon 7 órától 15 óráig. A telefonszámok változatlanok: +34 586 724; +34 586 725

Az időpont foglaláshoz továbbra is szükséges a TAJ szám, a személyes adatok megadása, beutaló köteles szakrendeléseknél a beutaló megléte.

Sürgős esetek kivételével a szakrendelésekre előjegyzés szükséges.

Az új időpontfoglaló és behívó rendszer célja, hogy a betegek gördülékenyebben jussanak szakvizsgálati időpontokhoz, és kevesebbet kelljen várakozniuk a rendelőkben. Az új Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálásával kerül 2024 folyamán, több lépcsős rendszerben bevezetésre a Szent Borbála Kórház valamennyi szakrendelésén.

 

TÁJÉKOZTATÓ

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ heti tájékoztató összefoglalója alapján megyénkben is emelkedő tendenciát mutat a légúti vírusok okozta fertőzések esetszáma.
2023. november 7-től a Komárom-Esztergom Vármegyei Szent Borbála Kórházban a betegek biztonsága érdekében bevezetjük a kötelező maszkhasználatot:
a járóbeteg szakrendelésekre érkező betegek és a fekvőbeteg osztályok látogatói részére.
Továbbá kötelező a kórház épületeibe való belépéskor, illetve az osztályokra való belépéskor a kézfertőtlenítés a kihelyezett kézfertőtlenítő adagolók használatával.

Együttműködésüket köszönjük!

 

TÁJÉKOZTATÁS

Lymphoedema masszázskezelés

- Kezelési napok: hétfő-szerda-péntek 8-10 óra között.
- Az ellátás háziorvosi beutalóval vehető igénybe, a beutalón kérjük a Gyógymasszázs Tata rendelőt megjelölni.
- Az ellátás előre egyeztetett időpontokban zajlik.
Egy kezelés átlag 10-15 alkalomból áll.

- tatai rendelés
Kezelésre telefonon kérjük a bejelentkezést (Szent Borbála Kórház Tata) 06-34-487-155 telefonszámon, 202 és 223-as melléken. Időpontot a kezelési napokon kérhetnek 8-10 óra között.

- tatabányai rendelés
Kezelésre telefonon kérjük a bejelentkezést (Szent Borbála Kórház Tatabánya) 06-34-515-488 telefonszámon, 209-es melléken. Időpontot a kezelési napokon kérhetnek 8-11 óra között.

 

TÁJÉKOZTATÓ

A laborleletek kiadása -hétfőtől péntekig 12:00-15:00 között a szakrendelő recepcióján történik.