Dr. Lőke János főigazgató

Dr. Lőke János főigazgató

Tisztelt Betegeink, tisztelt Hozzátartozók!

A COVID-19 járvány újabb hulláma elérte hazánkat, így a tatabányai térséget is. A jelenlegi minisztériumi rendelkezés megyénkben a gyanús és igazolt Covid-19 esetek ellátására a Szent Borbála Kórházat jelölte ki.

A szükséges járványügyi intézkedések komoly kihívás elé állítják Kórházunkat. Fekvőbeteg ellátó osztályainkon az ellátást folyamatosan kell biztosítanunk úgy, hogy a Covid-ra gyanús, az igazoltan fertőzött, valamint a negatív betegeket egymástól izoláltan kell elhelyeznünk és kezelnünk.

Minden lehetséges szakmai és személyi lépést, szükséges átszervezést megteszünk annak érdekében, hogy minden hozzánk forduló beteget a lehető legmagasabb szakmai színvonalon, biztonságban és időben ellássunk, végül gyógyultan otthonukba bocsáthassunk.

A már biztonsággal gyógyuló, de még további lábadozási időszakot igénylő betegeink esetében szakmailag mérlegeljük, hogy mely betegeink igényelnek feltétlen krónikus fekvőbeteg ellátási elhelyezést és mely betegeink azok, akik otthonukba bocsáthatók. Utóbbi esetben igyekszünk gondoskodni a háziorvosok és házi betegápolói szolgálat bevonásával a rendszeresen felügyelt, biztonságos otthoni gyógyulás időszakáról. Természetesen nem mondhatunk le a szociális gondozói, valamint mindenekelőtt a hozzátartozók segítségének, gondoskodásának bevonásáról sem.

A Covid-19 járvány nagy terhet ró az egész társadalomra, ezen belül is az egészségügyre. Ezúton kérjük minden betegünket és hozzátartozóit a Szent Borbála Kórház járóbeteg és fekvőbeteg ellátó tevékenységével, valamint kifejezetten a betegeink hazabocsátása utáni otthoni ápolási folyamatában való aktív együttműködésre. A járvány legyőzése, az egészségügy gyógyító tevékenységének folyamatos működésben tartása közös ügyünk, társadalmi összefogást igényel a szakemberek, a betegek és hozzátartozóik bevonásával. A Szent Borbála Kórház dolgozói részéről szakmai erőfeszítésünket ígérjük, emellett az Önök türelmét és együttműködését kérjük.

Jó egészséget kívánva, tisztelettel:

 

 

 

 

Tatabánya, 2020. szeptember 18.