Az Országos Kórházi Főigazgatóság az állami fenntartású egészségügyi szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató a városi és megyei intézményekben 2021 december 1-től kollegiális védőnői mentorrendszert hozott létre a védőnői szolgálat támogatására, megújítására. 2022 februártól csatlakozott a Komárom Esztergom Vármegyei Szent Borbála Kórházhoz a jelenlegi kollegiális vármegyei mentor védőnő Pásztor Zsuzsanna.

2023-ban az egészségügyi alapellátás és a szerves részét képező védőnői szolgálat szervezeti átalakításon ment keresztül, amiről az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII törvény rendelkezett. Az eddig a helyi önkormányzatok kötelező feladatként biztosított védőnői ellátás 2023. 07. 01-től az irányító vármegyei intézményekhez került át. A településeken dolgozó védőnők működési feltételeit a vármegyei kórház a helyi önkormányzatok együttműködésével biztosítja. Szent Borbála Vármegyei Kórházhoz 76 település 118 védőnője csatlakozott folyamatos jogviszonnyal. A 108 éves Védőnői Szolgálat szervezeti megújulásával értékapú, szakszerű, családközpontú és egységességre törekvő ellátás biztosítása a cél.

A telekomunikációs eszközök megújítása során új e-mail címeket és új telefonszámokat kaptak a területi védőnők nagy része, amelyek az alábbi linken érhetők el.

Telefonszámok és e-mail címek

Pásztor Zsuzsanna
megyei kollegiális védőnői mentor
pasztor.zsuzsanna@partner.okfo.hu
T: 30/423-5307