Barczai-Wágner Anikó
intézményi szakoktató

2014 óta vagyunk a Pécsi Orvostudományi Egyetem képzőhelye. Az egyetemmel a kapcsolatunk napi szintű, saját a helyi igényeknek megfelelő képzésekhez, továbbképzésekhez segít hozzá bennünket. A felnőtt ápolás és gondozás, (labordiagnosztikai, a mozgásterápiás és fizioterápiás) továbbképzéseket a Kórházunkban bonyolítotjuk, az előadókat is mi biztosítjuk. Munkatársaink közül a főnővérekkel együtt huszonöten látnak el oktatói feladatokat is a munkájuk mellett. A kötelező szakmacsoportos továbbképzéseinket több szakmacsoportban együttműködve végeztük.

Minden évben tartunk pontszerző továbbképzéseket.
Az infekciókontrollos továbbképzésen 336 fő, a Szent Borbála-napi Tudományos konferencián133 fő vett részt. A „Nyomásfekély kialakulásának megelőzése” címmel a Mölnycke cég közreműködésével szerveztük meg dolgozóink oktatását.

Nagy fellendülést hozott a 2017/2018-as tanév.
Huszonkettő képző intézménnyel van kapcsolatunk, 28 szakmában vállaltuk összesen 360 hallgató gyakorlati oktatását. Jelenleg 128 hallgatót oktatunk tanulói szerződéses jogviszonyban, 6 szakmában. 2017-ben vizsgáztatási helyszínt biztosítottunk tizenhét gyakorló ápoló és 10 gyógy- és sportmasszőr számára. Idén, várhatóan 23 fő gyakorló ápoló és 10 fő ápoló vizsgáztatását fogjuk lebonyolítani.

Büszkeség számunkra, hogy három munkatársunk diplomás ápolónak tanul graduális képzésen, négyen posztgraduális képzésre járnak. Három ápoló Msc és egy fő táplálkozástudományi Msc képzésen tanul.

 

2024. július 15-től 26-ig Barczai -Wágner Anikó szabadságát tölti.