Dr. Lőke János főigazgató, Barsi Erika a Szent Borbála Kórház Közhasznú Alapítvány titkára, Szundy Olivér gyárigazgató

A GRUNDFOS POUL DUE JENSEN ALAPÍTVÁNYA TÖBB MINT 11 MILLIÓ FORINTTAL TÁMOGATJA INTÉZMÉNYÜNKET A COVID-19 ELLENI VÉDEKEZÉSBEN

Az idén berobbant világjárvány hatásainak csökkentése érdekében a dán alapítvány elsők között cselekedett: 56 országban jelen lévő tagvállalatai által támogatott civil szervezetek részére 20 millió dán korona összegű pályázati alapot hozott létre. A vállalatcsoport legnagyobb gyártóbázissal rendelkező magyarországi vállalata felmérve a helyi szükségleteket, sikerrel pályázott: a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. javaslatára az alapítvány igazgatótanácsa 11.083.979,- forintot adományoz a tatabányai Szent Borbála Kórházért Közhasznú Alapítvány részére.

 

A Grundfos és a kórház vezetőségének közös célja, hogy csökkentse az élvonalban, fertőzöttségnek kitett egészségügyi dolgozók fizikai és mentális megbetegedésének kockázatát, ezáltal növelje a betegellátás hatékonyságát, a kezelt fertőzöttek mielőbbi gyógyulásának esélyeit valamint biztosítsa a kórház területére belépők fizikai egészségvédelmét. A pénzadomány a betegek biztonságos beléptetéséhez szükséges eszközök beszerzésére és a kórházban dolgozó egészségügyi szakemberek mentális egészségvédelme érdekében tervezett tréning megvalósítására kerül felhasználásra. A felajánlásból nyolc darab digitális hőmérő már beszerzésre is került, amelyek az előszűrésben nyújtanak nagy segítséget.

 

 

Az idén 75 éves Grundfos cégcsoport Poul Due Jensen Alapítványának hosszú évtizedek óta kiemelt szerepe van világszerte a társadalmi felelősségvállalásban. Célkitűzése, hogy elsősorban gazdaságilag elmaradott területeken segítsen, leginkább az általa fejlesztett és gyártott szivattyúk segítségével biztosítson tiszta ivóvizet, vagyis jobb életkörülményeket, de jelentős harcot vív a klímavédelem érdekében is.

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. 2000 óta van jelen hazánkban, tatabányai és székesfehérvári telephelyein közel 2400 munkatárssal elektromos motorok és szivattyúk gyártásával, termék- és technológia fejlesztéssel foglalkozik. A vállalat életében az elmúlt 20 évben folyamatosan jelen van a társadalmi szerepvállalás, együttműködés helyi közösségekkel.

Intézményükkel többször voltak kapcsolatban, hogy segítsék  dolgozóink munkáját, betegeink korszerű és biztonságos ellátását. Köszönjük!