Kedvezményezett neve: Szent Borbála Kórház

Projekt címe: „Szent Borbála Kórház járóbeteg szakellátó szolgáltatásainak fejlesztése”

Projekt támogatás összege: 280 314 300 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekttel a járóbeteg szolgáltatások fejlesztése valósul meg.

Elemei:

1.) 245 négyzetméteren az onkológia kúraszerű ellátás helyiségeinek felújítása, átalakítása és klimatizációja valósul meg.

2.) A járóbeteg-ellátás gép-, műszereinek fejlesztése a neurológia, gasztroenterológia, urológia, kardiológia, gyermekgyógyászat, szájsebészet, onkológia kúraszerű ellátás érintett.

A projekt keretein belül beszerzendő eszközök több csoportra bonthatók. Beszerzésük részben meglévő minimumfeltételben előírt elavult berendezések cseréjét, részben minimumfeltételnek való megfeleltetést, részben pedig fekvőbeteg ellátást kiváltó szakellátás létrehozását szolgálja.

A korszerűbb technológiák elősegítik a gyorsabb, pontosabb, precízebb diagnózis felállítását, mind pedig a szükséges és hatásos kezelések rövidebb időn belüli megkezdését.

3.) A projekt keretében a szájsebészeten, illetve az onkológiai kúraszerű ellátást biztosító helyiségekben mobilia, illetve egészségügyi mobilia beszerzések is szükségesek, annak érdekében, hogy a meghatározott szakmai program megfelelő minőségben és tartalommal megvalósulhasson.

4.) Informatikai eszközök beszerzésével az onkológia kúraszerű ellátás fejlesztése valósul meg.

A fejlesztés eredményeként magas színvonalú járóbeteg szolgáltatás nyújtása valósul meg, melyhez mindenki egyenlő eséllyel jut hozzá, a hosszú távú fenntarthatóság, a működési racionalizáció a korszerű infrastruktúra és eszközpark biztosítása révén.

 

Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2022. 02. 01.

Projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja: 2023. 07. 31.

Projekt azonosító száma: EFOP-2.2.19-17-2017-00033

Sajtóközlemény – projektzáró (2023. július 27.) 

Előrehaladási tájékoztató (2022. december 7.) 

Sajtóközlemény (2022. október 27.)