FORGALMIREND-VÁLTOZÁS ÉS ÚJ BELÉPTETÉSI RENDSZER A SZENT BORBÁLA KÓRHÁZBAN.

A Szent Borbála Kórház járványügyi célra kijelölt intézmény 2020. április 3-tól. Ezért betegeink és a dolgozók védelme érdekében szigorítottuk az intézménybe történő belépést és új forgalmi rendet vezettünk be.

A főbejáratot (sorompós porta) lezártuk a bejövő forgalom előtt, itt csak a kiléptetés zajlik.  Bejárást továbbra is a Turul utca felől biztosítjuk a Gazdasági bejáratnál.

BELÉPTETÉS

Munkatársunk digitális infravörös érintés nélküli hőmérővel homloktól 10 cm-re mérést végez.

  1. Azokat betegeket, akiknél 38 °C vagy feletti értéket mérnek és azokat a betegeket, akik láztalanok, de észlelhetően légúti panaszaik vannak (köhög), sebészi maszkot kapnak és önkéntes segítők az SBO bejáratánál elhelyezett katonai sátorhoz kísérik.

A katonai sátorban a védőöltözetben lévő triázsoló nővér a rendszeresített checklista szerint a beteget minősíti COVID-19 fertőzés esetleges fennállása szempontjából.

Ha fennáll a gyanú, a szokásos eljárást követi.

Ha nem áll fenn COVID-19 fertőzés gyanúja, és a láz okát egyértelműen más magyarázza, a beteg eredeti úticéljára bocsátható, szükség szerinti segítség megadásával. (Útbaigazítás, kíséret megadásával, a szájmaszk használatának ellenőrzésével.)

  1. A láztalan és tünetmentes beteg tovább mehet az adott szakrendelőbe, vérvételi helyre, stb. az eredeti úti célja szerint

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy a kórház területén viseljenek szájmaszkot!

Munkatársaink beléptetésekor ugyanezek az intézkedések érvényesülnek.