Semmelweis Nap alkalmából az Osztály kollektívája Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült – bemutatkozik a gyermekellátás.

A Csecsemő- és Gyerekosztály jelenleg 45 ággyal működik, valamint a PIC és a Gyerekintenzív Részleg 18 ággyal, és ezek mellett számos szakrendelést látnak el az osztályon dolgozó kollégák. Munkájukat, feladataikat magas szakmai színvonalon látják el, melyet bizonyít az, hogy a beteg gyermekek szülei látogatóként is visszajárnak az osztályra, probléma esetén gyermekeikkel egyenesen az osztályhoz fordulnak. Koraszülötteknek 2015 óta  zeneterápiás foglalkozást is biztosítanak. A Koraszülöttek Napját az osztály minden évben megszervezi, melyre meghívják az általuk gondozott koraszülötteket és szüleiket is.

Az osztályon dolgozó kollégák már évtizedek óta a gyermekekért, gyógyulásukért dolgoznak éjjel, nappal. A nap bármely időszakában állnak a szülők rendelkezésére. Áldozatkészségüket bizonyítja, hogy a gyerekeknek saját költségükön játszósarkot alakítottak ki ezzel is segítve a beteg gyerekek gyógyulását. Több esetben előfordult, hogy az osztályon hagyott csecsemőket sajátjukként gondozták, ápolták, azok végleges elhelyezéséig. Szabadidejükben az osztály dolgozói csoportosan készítik el az egyes ünnepekre az osztály dekorációját, ezzel is barátságosabbá téve a gyermekek számára a környezetet. Az osztály 2019-ben megpályázta és elnyerte a „Családbarát Osztály” címet, melynek szellemében végzik munkájukat továbbra is.