Modern ultrahang készülékkel gyarapodott intézményünk eszközparkja

Egy rendkívül bőkezű magánadománynak köszönhetően modern ultrahang készülékkel gyarapodott intézményünk eszközparkja. Az 5,7 millió forintos támogatásból vásárolt berendezés az urológiai betegek korszerű ellátását biztosítja. Az önzetlen felajánlás háttértörténetét dr. Lőke János főigazgató így összegezte: „Eta néni betegsége miatt döntött úgy, hogy sorstársai javára, intézményünk Urológiai Osztályát támogatja. Előzetesen informálódott, mire lenne a legnagyobb szükség, és kölcsönönös egyeztetés után egy ultrahang készülék beszerzésre ajánlotta fel, férjével közös életük megtakarítását.” Az adományozó tiszteletére az ultrahangnak helyet adó szoba az „Horváth ultrahangszoba és kezelő” nevet kapta.
A képen az elsősorban: Eta néni, Sas Antal Erika osztályvezető főnővér helyettes; állósor: dr. Lőke János főigazgató, dr. Téglás Pál, Király Melinda osztályvezető főnővér, dr. Nagy Gábor osztályvezető főorvos, dr. Csíki Csaba

ÜNNEPÉLYES MŰSZERÁTADÓ – 2019. március 13.
A Szent Borbála Kórház munkatársai a mai napon a jóakaratot jöttek ünnepelni, hiszen nem egy szokványos támogatásról van szó, nem egy társaság, egy cég a felajánló, hanem egy magánszemély. A húsz ágyas Urológiai Osztály felszereltsége, műszerezettsége és az elvégzett műtéti típusokat tekintve mindenben megfelel a megyei kórházak elvárásainak. „Az új ultra-hang egy régebbi készüléket vált ki, ez utóbbi a szakrendelőben fog tovább »dolgozni« – mondta dr. Nagy Gábor osztályvezető főorvos. Ultrahangos vizsgálattal kellemetlenség és kockázat nélkül kideríthető, bármilyen deréktáji, hasi panasz vagy vizelési gond esetén, hogy van-e húgyszervi megbetegedés. Ezzel a módszerrel panaszokat még nem okozó megbetegedések is felderíthetők. A készülékhez tartozó három vizsgáló fejjel több szerv – a vese, a húgyvezeték, a húgyhólyag és férfiaknál a prosztata – vizsgálatát el tudjuk végezni. Valamint két szövettani mintavételre alkalmas szerkezet alkalmazásával további diagnosztikai lehetőségeink is vannak.” Az ünnepség zárásaként az adományozóról elnevezett vizsgálószobában megtekintettük a berendezést.