Magyarország büszkeségeitől érkezett hozzánk a segítség


Magyarország büszkeségeitől érkezett hozzánk a segítség – ezekkel a szavakkal köszönte meg dr. Czelecz Zsuzsanna főorvosnő a Magyar Férfi Kézilabda Válogatott nagylelkű támogatását.

Nemzeti válogatottunk egy modern légzéssegítő műszert adományozott a kórház Gyermekintezív részlegének szerda délután.

Harsányi Gergely tatabányai válogatott kerettag az ünnepélyes műszerátadón elmondta, a csapat minden tagja hozzájárult az eszköz megvásárlásához, többen családapaként is szívügyüknek tekintik a beteg gyerekek gyógyulását, majd hozzátette: „Egy-egy mérkőzésen nagyon sok szeretet kapunk az emberektől, köztük a gyerekektől.

Ezt a szeretet szeretnénk most meghálálni, mi is szeretettel jöttünk és hoztuk ezt az eszközt.”

A gép olyan kisgyermekek kezelését teszi kíméletessé, akik hurutos állapotuk miatt nehezített légzéssel kerülnek be a kórházba. Segíti őket abban, hogy levegőhöz és oxigénhez jussanak, bizonyos esetekben kiválthatja a gépi lélegeztetést.

A készülék Magyarországon jelenleg bevezetés alatt áll, területén a lehető legmodernebbnek számít.

Dr. Dombi J. Péter orvosigazgató az intézmény nevében köszönte meg a támogatást a Nagy László vezette válogatott minden tagjának és a Magyar Kézilabda Szövetségnek, akik a lélegeztetőgéphez szükséges tizenöt egyszer használatos eszköz megvásárlásával egészítették ki az adományt.

A mai napon átadásra kerülő hiánypótló készülék értéke a kiegészítőkkel együtt 1,7 millió forint.