Lymphoedema masszázskezelés a tatai kórházban

Nyiroködéma kezelés a tatai Kardiológiai Rehabilitációs Szakambulancia és a Mozgásszervi Rehabilitációs Szakambulancián – Dr. Frankó Andrea főorvosnő válaszol a leggyakrabban feltett kérdésekre.

Nyiroködéma számtalan okból előfordulhat. Nem megfelelő keringés következtében a szövetek között folyadék halmozódik fel, többek között kardiológiai betegségek hatásaként is felléphet elégtelen keringés. Traumák, műtétek, nyirokcsomók eltávolítása után is jelentkezhet. A tünetek megjelenési helyétől függően kar, láb duzzadás jelentkezik, fájdalom az adott végtagon, duzzadt, nehéz kar, láb érzése. Mellkasnál feszítő érzés, nehéz légzés.

A nyirokmasszázzsal segítjük a szövetek közti térből a felszívódást, segíti a keringés javítását, vérkeringés és anyagcsere folyamatát. Minden olyan esetben ajánlott, amikor ödémásodás áll fenn és a kezelésnek nincs ellenjavallata, aktív szakaszban 10-15 alkalommal naponta, két naponta érdemes alkalmazni.

  • Kezelési napok: hétfő-szerda-péntek  8-10 óra között.
  • Az ellátás háziorvosi beutalóval vehető igénybe, a beutalón kérjük a Gyógymasszázs Tata rendelőt megjelölni
  • Az ellátás előre egyeztett időpontokban zajlik. Kezelésre telefonon kérjük a bejelentkezést  (Tata Kórház) 06-34-487-155 telefonszámon, 202 és 223-as melléken. Időpontot a kezelési napokon kérhetnek 8-10 óra között.