Állami kitüntetések Semmelweis-nap alkalmából

A képen: Holup Ilona főnővér és dr. Futó Gábor osztályvezető főorvos, Dr. Czelecz Zsuzsanna osztályvezető főorvos és dr. Lőke János főigazgató

Semmelweis Nap alkalmából a Szemészeti Osztály szakdolgozói munkacsoportja és a Csecsemő- és Gyermekosztály Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült. A Pesti Vigadóban tartott ünnepi eseményen dr. Kásler Miklós miniszter és dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az egészségügy területén végzett kimagasló munkájuk elismeréseként adta át a díjakat.

A Csecsemő és Gyerek Osztály munkatársai feladataikat magas szakmai színvonalon látják el, melyet bizonyít az, hogy a beteg gyermekek szülei látogatóként is visszajárnak az osztályra, probléma esetén gyermekeikkel egyenesen az osztályhoz fordulnak. A koraszülötteknek 2015 óta zeneterápiás foglalkozást is biztosítanak. A Koraszülöttek Napját az osztály minden évben megszervezi, melyre meghívják az általuk gondozott koraszülötteket és szüleiket is. Az osztály 2019-ben megpályázta és elnyerte a „Családbarát Osztály” címet, melynek szellemében végzik munkájukat továbbra is.

Dr. Futó Gábor főorvos úr által vezetett Szemészeti Osztály a kórház egyik legkisebb, ugyanakkor igen nagy beteglétszámmal dolgozó részlege. A szakrendeléseken évente több mint tízezer, az osztályon több mint kétezer embert látnak el. Mindezek mellett folyamatosan vezetnek be új műtéti eljárásokat és nagy lelkesedéssel dolgoznak az intézményi 1 napos sebészet elindításán. A nagy leterheltség ellenére az osztály szakmai munkája kiemelkedő, országos hírű betegellátást biztosítanak.