Dr. Czelecz Zsuzsanna főorvos asszony 50 éve gyógyítja kis betegeit Tatabányán

Pályafutását a Szent Borbála Kórházban kezdte, és 2014-ben nyugdíjazása után is folytatta újító munkáját: a közel 50 év alatt nemcsak végig kísérte az osztály növekedését, hanem jelenlétével hozzá járult fejlődéséhez, szemléletváltással forradalmasította a betegellátást. Korszerű osztályszerkezettel biztosította szülőknek az anyaszállásokat, vezetése alatt elnyerték a „Családbarát Kórházi Osztály” címet. Fáradhatatlanul dogozott a kórház európai uniós projektében a perinatális intenzív centrum felújításán annak érdekében, hogy a koraszülöttek a lehető legmagasabb szintű ellátást kapják a Szent Borbála Kórházban.

Fiatal orvosként a kardiológia került érdeklődése középpontjába, az 1980-as években megvalósította Tatabányán a szívbeteg gyermekek korszerű kivizsgálását, beleértve az ultrahangos és terheléses vizsgálatokat is, megszervezte, és azóta is vezeti a gyermekkardiológiai szakambulanciát. Megyei gyermekkardiológus főorvosként bekapcsolódott az országos szakmai körökbe is, aktívan részt vesz a gyermekkardiológusok tudományos munkájában.

Tatabánya gyermekeiért végzett tevékenységét a város 2015-ben Szabó Ignác díjjal jutalmazta. Ötven éves jubilálása alkalmából a kórház vezetése megköszönte vezetői helytállását, a Főorvos asszony 2024 januárjától az osztályvezetői stafétabotot dr. Bereczky Leának adta át. Dr. Czelecz Zsuzsanna elhivatottságával sok fiatal kollégájának mutat példát a jövőben is, segítőkész hozzáállásával a kardiológiai szakambulancián továbbra találkozhatnak vele kis betegei és a szülők.