A rendelés helye (térkép):
H épület, földszint 2. szárny

A rendelés telefonos elérhetősége:

Szakambulancia: 06 34 515 488/244-es és a 220 -as mellék

Szívultrahang: 06 34 515 488/350-es mellék

Igénybevétel módja:
A szakrendelés szakorvosi beutalóval vehető igénybe és előjegyzéssel működik.

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?
Telefonon: 06 34 515-488/ 200-as mellék 12 és 15 óra között.

Az előjegyzési időpontok tájékoztató jellegűek, a behívás sorrendje és a kapott időpontok sürgős esetek ellátása miatt változhatnak.

Rendelési idő:

Hétfő
07:00 - 15:00
Kedd
07:00 - 15:00
Szerda
07:00 - 15:00
Csütörtök
07:00 - 15:00
Péntek
07:00 - 15:00

Rendelő orvosaink:
Dr. Csőkör György | Dr. Petrássy Márta | Dr. Száraz Angelika | Dr. Torma Gábor

Általános tájékoztató

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

A vizsgálatra érkező betegek személyesen a kórház „H” ÉPÜLET (térkép) földszintjén lévő BETEGFELVÉTELI IRODÁN regisztrálnak.

A bejelentkezés és regisztráció módja: A betegek a bejáratnál található „totemoszlopok" segítségével jelentkeznek be. A szakrendelés kiválasztása után HÍVÓSZÁMOT nyomtat az automata, a kapott szelvény a Betegfelvételi Irodába irányítja a betegeket. Itt történik a regisztráció. A hívószámát őrizze meg! Ezzel a számmal hívják be a szakrendelésre is. A betegfelvételi irodán kapott jegyen szereplő szám nem sorszám, hanem a beteg nevét helyettesítő hívószám.

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

Mellkasi fájdalmak, ritmuszavarok, kardiális eredetű panaszok,magas vérnyomásban szenvedők ellátásával foglalkozunk. Rendeléseinken 24 órás EKG Holter, ABPM (24 órás vérnyomás), Terheléses EKG (kerékpár), ECHO (szívultrahang) és Pacemaker (ritmusszabályzó) bemérés, ambulancia. TEE (szívultrahang, nyelőcsövön keresztül bódításban) vizsgálatok zajlanak.

Mire számítson a rendelésen?

A kardiológiai kivizsgálás egyik lehetséges diagnosztikai vizsgálata a 24 órás EKG mérés, a Holter vizsgálat. A készülék 24 órán keresztül van fent a mellkason, fürdeni nem lehet vele és másnap reggel kerül levételre. Eredményért kérjük, hívja a következő telefonszámot: 515-488/244 -es mellék. Szintén a kardiológiai kivizsgálás részét képezheti a 24 órás vérnyomásmérés, az ABPM vizsgálat. 24 órán keresztül méri a vérnyomást a felkaron, szintén másnap kerül levételre. Eredményt közvetlenül a vizsgálat után adunk.

Terheléses EKG: Biciklizéshez kényelmes ruha és cipő kell, felsőtest szabadon van, jó ha hoz a beteg törölközőt, ne reggelizzen, a gyógyszereit vegye be. Folyadékot hozzon magával, és tusolásra van lehetőség után, eredmény azonnal van. Az echocardiográfia (ECHO) a nem invazív kardiológiai diagnosztika egyik legfontosabb módszere. Nem kell éhgyomorra jönni, szabad felsőtesttel történik a fájdalmatlan vizsgálat. A nyelőcsövön keresztül végzett szívultrahang (TEE) vizsgálatot rövid bódításban végezzük. Kérjük vizsgálat előtt (legalább) 4 órával ne egyen, fontos, hogy a beavatkozás éhgyomorra történjék. Utána kerülje a autóvezetést, illetőleg kíséretről gondoskodjon. Eredmény azonnal van

Mit kell magával hoznia?

Bejelentkezéshez érvényes TAJ-és lakcímkártya szükséges, a szakrendelésre hasznos minden előző orvosi dokumentációt a betegnek magával hoznia.