A szakrendelő címe:

A rendelés pontos elhelyezkedése (térkép):
L épület földszint, 26-os ajtó

A rendelés telefonos elérhetősége:
06 34 515 485

Igénybevétel módja:
A rendelés előjegyzés alapján beutalóval vehető igénybe.

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?
Előző rendelés során vagy amikor a szülő megkapja a beutalót, ezt követően.
Telefonon rendelési időben a 06 34 515 485-ös telefonszámon,
személyesen a rendelőben rendelési időben.

Rendelési idő:

Hétfő
-
Kedd
9:00 - 11:00 | 13:00 - 14:00
Szerda
-
Csütörtök
-
Péntek
-

Dr. Komáromi Margit főorvos csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus-, gyermekradiológus szakorvos


Általános tájékoztatás

A vizsgálati időpont óra, perc megjelöléssel történik, azonban előfordulhat az időpont csúszása, mivel a vizsgálatot végző orvos sürgős esetben osztályos feladatra elhívható ill. sürgős beutalóval soron kívüli vizsgálat is lehetséges, ezért a várakozó betegek türelmét kérjük. Kérjük a szülőket, hogy gyermekeik számára inni –ennivalót hozzanak magukkal.

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

Gyermekultrahang rendelésen, a megadott időpontban, beutalóval.

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni? Mi az ultrahangvizsgáló feladata?

Az ultrahangos vizsgálatok elsősorban a gyermek belgyógyászati betegségek kivizsgálásának folyamatában, valamint gyermekbetegségek elkülönítő diagnosztikájában nyújtanak nagyon hasznos segítséget.

Nem invazív, bármikor ismételhető vizsgálat. Leggyakrabban hasi-, koponya-, lágyrész ultrahangvizsgálatokat végzünk.

Leggyakoribb betegségek, amelyek indokolttá tehetik a vizsgálatot: hasfájás, hányás, húgyúti fertőzés, enurezis, magasvérnyomás, sárgaság, nyirokcsomó-gyulladás, újszülöttkori szűrővizsgálatok.

Hogyan történik a vizsgálat?

Lehetőség szerint  éhgyomorra érkezzen, de a vizsgálatot megelőző néhány napon keresztül a beteg ne kapjon puffasztó, fűszeres ételeket. A vizsgálathoz le kell feküdni egy vizsgálóasztalra és a szükséges mértékben le kell vetkőzni, elvégzéséhez zselét teszünk a bőrre.

Mire számítson a rendelésen?

A vizsgálat teljesen fájdalommentes, ideje kb. 20 perc, ritkán bonyolultabb esetben lehet hosszadalmasabb is. Ez a betegek türelmét igencsak próbára teszi. A szülőknek érdemes őket felkészíteni, mert sokkal jobban tűrik a „megpróbáltatást”, ha tudják, mi vár rájuk.

Mit kell magával vinnie?

TAJ-kártya, személyes okmányok, korábbi orvosi leletek, beutaló, közgyógyellátási igazolvány (amennyiben van a betegnek).

Területi ellátási kötelezettség:

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Borbála Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.