A szakrendelő címe:

A rendelés pontos elhelyezkedése (térkép):
L épület, földszint 38-as ajtó

A rendelés telefonos elérhetősége:
06 34 515 511

Igénybevétel módja:
A rendelés előjegyzés alapján beutalóval vehető igénybe. Beutaló nélkül igénybe vehető akut, sürgősségi ellátást igénylő esetben.

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?
- előző rendelés során 
- telefonon rendelési időben a 06 34 515 511 -es telefonszámon
- személyesen Gyermekpulmonológiai rendelésen a rendelési időben

Rendelési szünet: 2024. június 26., július 2., 5., 9., 12., 16., 19., 23., 25. augusztus 2., 6., 9., 13., 15., 23., 27., 30. 

Rendelési idő:

Hétfő
08:00 - 11:00 tesztek, terheléses viszgálat (nem szakorvosi vizsgálatok folynak) 
Kedd
08:00 - 14:00
Szerda
08:00 - 14:00
Csütörtök
08:00 - 14:00
Péntek
08:00 - 14:00

A szakrendelésen dolgozó orvosok:

Dr. Halász Ilona főorvos 

Dr. Lőrincz Ottilia adjunktus 


Hogyan tud bejelentkezni a szakrendelésre?

Időponttal rendelkező betegünk a „L” ÉPÜLET földszintjén kihelyezett sorszámadó automatánál tud hívószámot húzni. Az érintőképernyős panelen (KIOSK) az „IDŐPONTRA ÉRKEZTEM” gombra kattintva, TAJ számának megadásával kapja meg sorszámát. A kinyomtatott dokumentumon szerepel az Ön időpontja (óra, perc), valamint a szakrendelő megnevezése, hogy hol található (emelet, szobaszám).
Betegirányító kollégáink segítenek mind a hívószámok nyomtatásában, mind az útbaigazításban. Forduljanak hozzájuk bizalommal!

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

Gyermekpulmonológia, másképpen gyermek tüdőgyógyászat a gyermekkorban leggyakoribb betegséggel, a légúti betegségekkel, valamint allergiás jellegű panaszokkal foglalkozik. A légúti betegségek közé tartoznak a felső légúti betegségek, mint elhúzódó orrfolyás, orrdugulás, ismétlődő arcüreggyulladás, középfülgyulladás és az ijesztő, hirtelen jelentkező, fulladással járó gégegyulladás. Alsó légúti betegségekhez a visszatérő, vagy elhúzódóan gyógyuló bronchitisek (hörghurutok), ismételten jelentkező pneumóniák (tüdőgyulladások), valamint az ismételt fulladással járó asthma sorolhatók.

Mit kell magával vinnie?

TAJ-kártya, személyes okmányok, korábbi orvosi leletek, beutaló, közgyógyellátási igazolvány (amennyiben van a betegnek).

Mire számítson a rendelésen?

Légzésfunkciós helyiségünkben fogadjuk a betegeket, itt történik a regisztráció, a jól kooperáló nagyobb gyermek esetében a légzésfunkció és kb. 3 éves kor felett a bőrpróba is. Ezen eredményekkel jutnak a rendelőbe, ahol a gyermek eddigi betegségeit, vizsgálatait feljegyezzük, majd fizikális vizsgálat után a szükséges teendőket, illetve a kezelést beszéljük meg.

Területi ellátási kötelezettség:

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Borbála Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.