A rendelés helye (térkép):
L épület, földszint, 31. ajtó

A rendelés telefonos elérhetősége:
06 34 515 508

Igénybevétel módja:
A rendelés előjegyzés alapján beutalóval vehető igénybe. 

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?
- előző rendelés során 
- telefonon, rendelési időben a 06 34 515 508 -as telefonszámon.

A vizsgálat az előjegyzésben kapott időpontban (óra, perc) történik, azonban előfordulhat időpontcsúszás, ha egy gyermek vizsgálata hosszabb időt vesz igénybe vagy a rendelő orvosa sürgős, rendkívüli esetben osztályos munkában vesz részt, ezért a vizsgálatra váró szülők és gyermekek türelmét kérjük.

Rendelési szünet: 2024. május 3., 7., 17. június 21., 25., július 5., 12., 23., 26., 30. augusztus 16., 23., 30. 

Rendelési idő:

Hétfő
08:00 - 10:00 H2 kilégzési teszt (nem szakorvosi vizsgálatok folynak) 
Kedd
08:00 - 13:00
Szerda
-
Csütörtök
-
Péntek
08:00 - 12:00

A szakrendelésen dolgozó orvos: Dr. Kis Ildikó főorvos csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekgasztroenterológus szakorvos.


Általános tájékoztatás

A vizsgálat az előjegyzésben kapott időpontban (óra, perc) történik, azonban előfordulhat időpontcsúszás, ha egy gyermek vizsgálata hosszabb időt vesz igénybe vagy a rendelő orvosa sürgős, rendkívüli esetben osztályos munkában vesz részt, ezért a vizsgálatra váró szülők és gyermekek türelmét kérjük.

Hogyan tud bejelentkezni a szakrendelésre?

Szakrendelésre érkező és időponttal rendelkező betegeink a „L” ÉPÜLET földszintjén kihelyezett sorszámadó automatánál tudnak sorszámot húzni. Az érintőképernyős panelen (KIOSK) az „IDŐPONTRA ÉRKEZTEM” gombra kattintva, a TAJ szám megadásával kapják meg a sorszámukat. A kinyomtatott dokumentumon szerepel a foglalt időpont (óra, perc), valamint a szakrendelő megnevezése, és hogy hol található (emelet, ajtó).

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

Emésztőszervi betegségre utaló panaszok, tünetek, kóros vizsgálati eredmények (nyelőcső, gyomor, bélrendszer, máj, epe, hasnyálmirigy). Visszatérő/ krónikus hasi fájdalom, funkcionális emésztőszervi panaszok. Felszívódási zavarok (hasfájás, hasmenés, székrekedés, vashiányos vérszegénység), coeliakia, laktóz intolerancia gyanúja, Táplálkozási problémák, táplálékallergiák és intoleranciák, Elégtelen súlygyarapodás, alultápláltság, Motilitászavarok (gasztrooesophageális reflux betegség, krónikus hányások, székrekedés)

Mire számítson a rendelésen?

Anamnézis (részletes táplálási anamnézis, előzmények, jelen panaszok, tünetek) Fizikális vizsgálat, súly-hosszadatok rögzítése. Szükség esetén beutalás laboratóriumi vizsgálatokra, hasi UH vizsgálatra, endoszkópos vizsgálatokra. Diagnózis felállítása. Táplálkozási tanácsadás, gyógyszeres kezelési javaslat protokollok szerint. Tejcukor-, gyümölcscukor érzékenység vizsgálata kilégzési teszttel. Tartós betegségek gondozása, majd felnőtt gasztroenterológiai rendelésre átadása.

Mit kell magával hoznia?

TAJ-kártya, személyes okmányok, korábbi orvosi leletek, beutaló, közgyógyellátási igazolvány (amennyiben van a betegnek). Éhgyomorral csak külön orvosi javaslatra kell megjelenni.

Területi ellátási kötelezettség:

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Borbála Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.