A rendelés helye:
L épület  földszint, 35-es ajtó (térkép) 

A rendelés telefonos elérhetősége:
06 34 515 510

Igénybevétel módja:
A rendelés előjegyzés alapján, háziorvosi vagy szakorvosi  beutalóval vehető igénybe.

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?
- előző rendelés során
- telefonon rendelési időben a (+36) 34-515-510-es telefonszámon

Rendelési szünet: 2024. július 11., 18., augusztus 29.

Rendelési idő:

Hétfő
-
Kedd
-
Szerda
-
Csütörtök
8:00 - 14:00
Péntek
-

A szakrendelésen dolgozó orvos: Dr. Kocsis Katalin főorvos csecsemő- és gyermekgyógyász, diabetológus, gyermek intenzív szakorvos.


Hogyan tud bejelentkezni a szakrendelésre?

Időponttal rendelkező betegünk a „L” ÉPÜLET földszintjén kihelyezett sorszámadó automatánál tud hívószámot húzni. Az érintőképernyős panelen (KIOSK) az „IDŐPONTRA ÉRKEZTEM” gombra kattintva, TAJ számának megadásával kapja meg sorszámát. A kinyomtatott dokumentumon szerepel az Ön időpontja (óra, perc), valamint a szakrendelő megnevezése, hogy hol található (emelet, szobaszám).

Betegirányító kollégáink segítenek mind a hívószámok nyomtatásában, mind az útbaigazításban. Forduljanak hozzájuk bizalommal!

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

A rendelés fő feladata a cukorbeteg gyermekek gondozása. A betegség diagnózisakor a gyermekek osztályos felvételre kerülnek, ahol az első inzulinbeállítás és a betegoktatás megtörténik. Hazamenetel után a további rendszeres gondozás a gyermek diabetes rendelőben történik. Minden egyéb vércukor anyagcserezavar (például csökkent glükóztolerancia) kivizsgálása, szükség esetén a kezelés betanítása, rendszeres ellenőrzése.

Mire számítson a rendelésen?

Panaszoktól, tünetektől függően történhet ujjbegyből vércukor vizsgálat, vénás vérvétel, vizeletvizsgálat, betegvizsgálat, súly- és magasságmérés, a kezeléssel kapcsolatos problémák megbeszélése. Amennyiben étrendi tanácsokra is szükség van, a kórház dietetikusai is részt vesznek a betegek ellátásában.

Mit kell magával vinnie?

TAJ-kártya, lakcímkártya, közgyógyellátási igazolvány (amennyiben van a betegnek), korábbi orvosi leletek, első vizsgálat alkalmával beutaló. A rendszeresen gondozásra járó, inzulinkezelésben részesülő betegeinktől kérjük, hogy hozzák el kezelési naplójukat, vércukor mérő készüléküket is.

Fontos!

Amennyiben a szülők azt tapasztalják, hogy gyermekükön a szokásosnál több folyadékfogyasztást, gyakori és nagy mennyiségű vizeletet, fáradékonyságot, testsúly csökkenést észlelnek, ezek a tünetek cukorbetegséget jelezhetnek, és ez kezelés nélkül súlyos állapotot okozhat. Ezért kérjük, ne várjanak a szakrendelésig, hanem haladéktalanul keressék fel háziorvosukat, aki vércukor méréssel megállapíthatja magas vércukorszint fennállását és szükség esetén sürgősséggel beutalja a gyermeket kórházba.

Területi ellátási kötelezettség:

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Borbála Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.