A rendelés helye:
L épület - földszint - 35-ös ajtó
Bejárat: L épület oldalsó ajtó (térkép)

A rendelés telefonos elérhetősége:
06 34 515 510

Igénybevétel módja:
A rendelés előjegyzés alapján, beutalóval vehető igénybe.

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?
- Előző rendelés során
- Telefonon, rendelési időben a 06 34 515 510 -es telefonszámon.

2024. április 29-én szünetel a szakrendelés 

Rendelési idő:

Hétfő
08:00 - 14:00
Kedd
-
Szerda
-
Csütörtök
-
Péntek
-

A szakrendelésen dolgozó orvosok:

Dr. Becsei Dávid gyermekgyógyász szakorvos 


Általános tájékoztatás

A vizsgálati időpont óra, perc megjelöléssel történik, azonban előfordulhat az időpont csúszása, mivel a gondozást végző orvos sürgős esetben osztályos feladatra elhívható ill. sürgős beutalóval soron kívüli vizsgálat is lehetséges, ezért a várakozó betegek türelmét kérjük. Kérjük a szülőket, hogy gyermekeik számára inni –ennivalót hozzanak magukkal.

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

Rendelőben, beutalóval.

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

Gyermek vesegondozónkban elsősorban húgyúti fertőzések (vesemedencegyulladás, visszatérő hólyaghurut) és veseköves betegek utánkövetésével, valamint az éjszakai vagy nappali bepisilés kivizsgálásával, kezelésével foglalkozunk. Nephrosis-szindróma, vagy akut glomerulonephritis miatt gyermekosztályunkon kezelt betegek követését és további kezelését is végezzük.

Mit kell magával vinnie?

TAJ-kártyát, beutalót, közgyógyellátási igazolványt (amennyiben van a betegnek), és ha vannak, akkor korábbi orvosi leleteket és laboratóriumi eredményeket, vizeletmintát.

Mire számítson a rendelésen?

Először részletes anamnézis felvétel történik, valamint az esetleges korábbi orvosi dokumentációk áttekintése, majd ezt követi a gyermek fizikális vizsgálata. Fontos, hogy a vesegondozás elengedhetetlen része a vizeletvizsgálat, ezért kérjük a szülőket, hogy minden alkalommal hozzanak a gyermeküktől aznap reggel levett vizeletmintát.

Fontos!

A vizeletvizsgálathoz reggeli első „középsugaras vizelet” gyűjtésére lesz szükség. Reggel, pisilés előtt mossuk meg szappanos (de nem fertőtlenítős) vízzel a húgycsőnyílást és környékét, ezután kérjük meg a gyereket hogy kezdjen el pisilni. Az első vizeletsugár menjen a vécébe, majd a többit gyűjtsük (0,5-1 dl) steril edénybe.

Területi ellátási kötelezettség:

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Borbála Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.