A szakrendelő címe:

A rendelés pontos elhelyezkedése (térkép):
H épület, földszint

A rendelés telefonos elérhetősége:
06 34 515 488 / 184-es mellék

Igénybevétel módja:
A rendelés előjegyzés alapján és beutalóval vehető igénybe.

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?
Személyesen és telefonon a Betegfelvételi Irodán (H épület
Betegfelvételi Iroda telefonszámai:
06 34 515 560, 06 34 515 549 vagy a 06 34 515-550

Rendelési idő

Hétfő
09:00 - 14:00 | 
Kedd
-
Szerda
-
Csütörtök
-
Péntek
-


Általános tájékoztatás

Hogyan tud bejelentkezni a szakrendelésre?

Szakrendelésre érkező és időponttal rendelkező betegünk a „H” ÉPÜLET földszintjén kihelyezett sorszámadó automatánál tud hívószámot húzni. Az érintőképernyős panelen (KIOSK) az „IDŐPONTRA ÉRKEZTEM” gombra kattintva, TAJ számának megadásával kapja meg sorszámát. A kinyomtatott dokumentumon szerepel az Ön időpontja (óra, perc), valamint a szakrendelő megnevezése, hogy hol található (emelet, szobaszám).

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

Végbéltáji fájdalom, Végbélvérzés, Aranyeresség, végbélrepedés, Végbéltáji sipolyok, gennyes váladékozás, Széklettartási nehézség.

Mire számítson a rendelésen?

Tekintettel arra, hogy előjegyzés szerint látjuk el a betegeket, rövid várakozási időre kell csupán számítani. Késedelmet a sürgős esetek miatt szenvedhet a rendelés. A betegeket a betegfelvételkor kapott hívószám szerint hívjuk (nem név szerint), a hívószámot a váróteremben elhelyezett kijelző és hangjelzés jelzi.

A proctologiai vizsgálat a tünetek rögzítésén túl fizikális és eszközös (tükrözéses) vizsgálattal jár. A végbélvizsgálat akkor lehet sikeres és hatékony, ha a beteg ezt megelőzően reggel székletet ürít, és üres végbéllel érkezik a szakrendelésre. A végbélvizsgálat "kellemetlen", de nem fájdalmas vizsgálat, a beteg részéről együttműködést igényel. Amennyiben székletürítési zavarról van szó, előfordulhat, hogy későbbiekben sor kerül egy újabb szakvizsgálatra a gyógyszeres végbél-előkészítést követően.

Mit kell magával vinnie?

Bejelentkezéshez érvényes TAJ- és lakcím kártya szükséges, a szakrendelésre hasznos minden előző orvosi dokumentációt és a szedett gyógyszerek pontos listáját a betegnek magával hoznia.

Egyéb fontos közlendők, kérések:

Ismert székletürítési nehézség esetén a vizsgálatot megelőzően a beteg elvégezheti otthonában az alsó bélszakasz kiürítését glicerines kúp használatával, ezáltal segítve a vizsgálat sikerességét. A kúpot kórházunk közforgalmú gyógyszertárában megvásárolhatja (nem vényköteles), és a vizsgálat reggelén a beteg otthonában rendeltetésszerűen végbélbe helyezve használhatja.

Van -e várólista?

Van.

Területi ellátási kötelezettség:

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Borbála Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.