A rendelés helye (térkép):
C-épület

Igénybevétel módja:
A rendelés előjegyzés alapján tüdőgyógyászati szakorvosi beutalóval vehető igénybe.

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?
Telefonon rendelési időben a 06 34 515 488/158/874/871/897-es mellékek bármelyikén melléken.
Személyesen: az előző szakrendelésen.

Rendelési idő:

Hétfő
10:00 - 13:30
Kedd
10:00 - 13:30
Szerda
10:00 - 13:30
Csütörtök
10:00 - 13:30
Péntek
10:00 - 12:00

A szakrendelésen dolgozó orvosok: Dr. Böcskei Csaba PhD | Dr. Viczián Magdolna


Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

A vizsgálatra érkező betegek személyesen a kórház „H” ÉPÜLET (térkép) földszintjén lévő BETEGFELVÉTELI IRODÁN regisztrálnak.

A bejelentkezés és regisztráció módja: A betegek a bejáratnál található „totemoszlopok" segítségével jelentkeznek be. A szakrendelés kiválasztása után HÍVÓSZÁMOT nyomtat az automata, a kapott szelvény a Betegfelvételi Irodába irányítja a betegeket. Itt történik a regisztráció. A hívószámát őrizze meg! Ezzel a számmal hívják be a szakrendelésre is. A betegfelvételi irodán kapott jegyen szereplő szám nem sorszám, hanem a beteg nevét helyettesítő hívószám.

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

A légzőrendszer elváltozásait vizsgáljuk. Diagnosztikus vizsgálatok: bronchoscopia (tüdőtükrözés), célzott mintavételek – hörgőkefe citológia és hörgő excisio szövettanra, hörgőn keresztüli aspirációs tűbiopsia, hörgőn keresztüli tüdő biopsia, C-íves képerősítő alatti mintavételek -, TTP (tüdő percutan transthoracalis tűbiopszia), mellkascsapolás. Terápiás beavatkozások: mellkascsapolás, pleuracan behelyezése ( mellkasi szívás), idegentest eltávolítás, bronchoscopos leszívás.

Mire számítson a rendelésen?

Vizsgálatok előtt, az előjegyzés alkalmával egyeztetés történik a szükséges előkészületekről. Cukorbetegség, véralvadásgátló és egyéb gyógyszerek szedése, átállítása, szükség esetén éhgyomri megjelenés.

Mit kell magával vinnie?

TAJ-kártya, személyes okmányok, korábbi orvosi leletek, zárójelentések, beutaló, vérvételi eredmény, vércsoport, mellkas rtg, CT eredmény külső vizsgálat esetén a CD lemezzel együtt, valamint PET CT eredményét, amennyiben készült.

Van -e várólista?

Nincs.

Területi ellátási kötelezettség:

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Borbála Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.