A rendelés helye (térkép):
H épület II. emelet/ 3. szárny, ajtószám: 2306

A rendelés telefonos elérhetősége:
06 34 515 488 / 401-es mellék

Igénybevétel módja:
Beutaló és előjegyzés-köteles. A rendelés előjegyzés alapján szakorvosi beutalóval vehető igénybe. Az operációt kezdeményező orvos javaslata alapján a Betegfelvételi Iroda ad időpontot személyesen vagy telefonon.

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?
Személyesen (H épületben a Betegfelvételi Irodán) és telefonon a szakrendelésen.
Telefonszám: 06 34 515 560, 06 34 515 549

Rendelési idő:

Hétfő
8:00 - 14:00
Kedd
8:00 - 14:00
Szerda
8:00 - 14:00
Csütörtök
8:00 - 14:00
Péntek
8:00 - 14:00

Általános tájékoztatás

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

A vizsgálatra érkező betegek személyesen a kórház „H” ÉPÜLET (térkép) földszintjén lévő BETEGFELVÉTELI IRODÁN regisztrálnak.

A bejelentkezés és regisztráció módja: A betegek a bejáratnál található „totemoszlopok" segítségével jelentkeznek be. A szakrendelés kiválasztása után HÍVÓSZÁMOT nyomtat az automata, a kapott szelvény a Betegfelvételi Irodába irányítja a betegeket. Itt történik a regisztráció. A hívószámát őrizze meg! Ezzel a számmal hívják be a szakrendelésre is. A betegfelvételi irodán kapott jegyen szereplő szám nem sorszám, hanem a beteg nevét helyettesítő hívószám.

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

Az osztályok /szakrendelések/ által beutalt járó és fekvőbetegek műtét előtti vizsgálata, az előkészítés aneszteziológiai szempontjainak érvényesítése, a műtétig szükséges vizsgálatok és terápiás beavatkozások meghatározása, a vizsgálatok alapján a tervezett – a legcélszerűbb, a beteg műtéti és aneszteziológiai rizikóját legjobban csökkentő - aneszteziológiai módszer megválasztása, ennek a beteggel való teljes körű ismertetése.

Mire számítson a rendelésen?

A járóbetegeket a kórház ambulanciái illetve osztályai előre elkészített dokumentációval küldhetik vizsgálatra. A dokumentációnak tartalmaznia kell a szakvizsgálat eredményét, a tervezett műtéti beavatkozás pontos tervét, a műtéti típushoz rendelt egy hónapon belüli érvényes vizsgálatok eredményeit, valamint MR/RTG leletet, belgyógyászati vizsgálat eredményét, értékelhető EKG szalagot, a beteg vércsoport vizsgálatának eredményét. Egy időben egy beteg vizsgálata történik. Vérnyomás mérés, és teljes anamnézis-felvétel, majd rutin fizikális (mellkas, has, végtagok, ízületi mozgások, idegrendszer állapota) vizsgálat történik. Egyidejűleg az aneszteziológus szakorvos értékeli a vizsgálati leleteket.

Van -e várólista?

Nincs.

Területi ellátási kötelezettség:

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Borbála Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.