Az osztály helye: H épület 5. emelet TÉRKÉP

Osztályvezető főorvos: Dr. Nagy Gábor
Osztályvezető főnővér: Király Melinda

Az osztály telefonos elérhetőségei:

Nővérpult: 36 34 515 488 / 371-es mellék

Általános tájékoztató

Beutalás rendje

Osztályos felvételét a szakrendelésen biztosítjuk, valamint áthelyezéssel a Sürgősségi Osztályról. A beteg kezelőorvosa figyelembe véve a beteg kéréseit, általában a kivizsgálást koordináló orvos.

Mit hozzon, mit NE hozzon magával felvételkor?

Egészségügyi és tisztálkodási szereit, pizsamát, rendszeresen szedett gyógyszereit, minden eddigi betegségével kapcsolatos orvosi dokumentációját.

Műtét / kezelés előtti és utáni teendők?
Osztályos felvétel, egészségügyi tisztálkodás, dokumentációk összeállítása, tájékoztatás az osztály rendjéről, a szükséges dokumentumok aláírása. Minden orvosi és szakdolgozói utasítás betartása
Hotelszolgáltatás

A betegek elhelyezése több 6 ágyas szoba és 2 db kétágyas szobákban történik. Saját kulccsal zárható személyes széf értéktárgyaknak, szobában kulccsal zárható szekrény egyéb tárgyaknak biztosított. Minden kórteremben kifüggesztett HÁZIREND betartása a betegek részéről is elvárható.

Látogatók, látogatási rend

Hétköznap 16.00 – 19.00 óráig,
Munkaszüneti napon: 10.00 – 12.00 óráig 14.00 – 19.00-ig

Beteglátogatás járó betegnél kórtermen kívül, ágyhoz kötött betegnél a kórteremben lehetséges, legfeljebb 2 fő látogató egyidejű részvételével. Ennél több látogató esetén kérjük, csak a beteggel történt egyeztetési rendben keressék fel a kórházat. 6 éven aluli gyermekek a beteget ne látogassák!

Mivel foglalkozik az osztály:

Vese és húgyúti megbetegedések, férfi nemi szervek betegségei, férfi meddőségi problémák kezelése, ezen szervek jó- és rosszindulatú daganatainak műtétei, utógondozása.

Legfontosabb, legjellemzőbb beavatkozások: vesekő, prosztata műtétek, húgyhólyag tükrözése, vese-húgyhólyag-prosztata műtétei, szövettani mintavételek.

Osztályunk felszereltsége, műszerezettsége és az elvégzett műtéti típusokat tekintve mindenben megfelel a megyei kórházak elvárásainak. Az Észak-Dunántúli régióban egyedülállóan alkalmazunk lézer vaporizációs eljárást a jóindulatú prosztata megnagyobbodások kezelésében. A berendezés alkalmas a prosztata felületi kezelésére, és képes a káros szövetszaporulatot eltüntetni. Előnye többek között az, hogy gyenge fizikai állapotú beteg is műthető, a beavatkozás minimális diszkomfortérzéssel jár. Posztoperatív vérzés nem, vagy csak minimálisan fordul elő, védi a környező szöveteket, és katéterre is csak egy-két napig van szükség. Az urológiai betegségeken kívül ellátjuk a különböző merevedési zavarokban szenvedő betegeket is, valamint tevékenyen részt veszünk a gyermektelen házasságok kivizsgálásában és kezelésében. Rendszeresen végezzük az arra alkalmas húgyúti kövek testen kívüli rezgéshullámokkal történő zúzásait (ESWL). A kor elvárásainak megfelelő korszerű eszközök állnak rendelkezésünkre az alkalmatlan kövek eltávolítására. (URS, nephroscop, Young). Operációs eszközeink segítségével lehetőségünk van a húgycsőben, a húgyhólyagban és a vesében lévő elváltozások eltávolítására is (TUR, uretroscop), mindezek lehetővé teszik, hogy nagy sebzések és feltárások mellőzésével a műtétek elvégezhetők legyenek, a kórházban töltött idő néhány napra lecsökkenjen. Folyamatosan végezzük a kisebb településeket felkeresve a betegek urológiai szűrő-vizsgálatait is.