Az osztály helye  TÉRKÉP:

H épület, 3. emelet 1. szárny
H épület, 3. emelet 3. szárny (szürke zóna)

Osztályvezető főorvos: Dr. Göbl György
Osztályvezető főnővér: Laczkó Timea

Telefonos elérhetőségek
Osztályiroda: 36 34 515 488 / 163
Női részleg: 36 34 515 488 / 387
Férfi részleg: 36 34 515 488 / 187

Általános tájékoztató

Beutalás rendje

Beutalóval a Baleseti Sebészeti Utókezelőből, az Ortopédiai Szakrendelőből, a Kézsebészeti Szakrendelésből illetve az Idegsebészeti Szakrendelésről. Műtét esetén aneszteziológiai vizsgálatot követően előfelvétel, illetve tájékoztatás céljából a főnővérnél kell jelentkezni munkanapokon a délelőtti órákban. Osztályos felvételre reggel 6 órakor kell jelentkezni.

Az akut ellátást igénylő beteg a Sürgősségi Osztályon történt elsődleges ellátását követően kerül az osztályra. Vagy azonnal, vagy előzetes helybiztosítást követően másnap. Ha a sérülés azonnali ellátást nem igényel, a műtői kapacitás figyelembevételével egyeztetett napon.

A kezelés irányítója műtétes betegek esetében az operáló orvos, a nem műtétes betegek esetében az osztályos orvos. Az idegsebészeti betegek esetében az idegsebész szakorvos.

Mit hozzon, mit NE hozzon magával felvételkor?

Tisztálkodáshoz szükséges eszközöket, törölközőt, fürdőpapucsot és papucsot. Hálóinget (a műtét napjára hálóinget az osztály biztosít), étkezéshez szükséges eszközöket, rendszeresen szedett gyógyszereit, tárolóedényt protézis tárolása céljából, amennyiben rendelkezik vele, szénsavmentes folyadékot, 2 db rugalmas pólyát.

Ne hozzon magával ékszert és értékeket (az osztályon értéktárgymegőrzést nem tudunk vállalni).

Műtét / kezelés előtti és utáni teendők?

Kérjük, hogy éjféltől ne egyen, ne igyon, sminket, körömlakkot távolítsa el. Műtét után szénsavmentes vizet ajánlunk.

Fontos! Kontrollvizsgálatok a baleseti sebészeti utókezelőben, a traumatológiai szakrendelésen történnek.

Hotelszolgáltatás

Fekvőbetegeinket az épület két szárnyában helyezzük el: az új szárnyban légkondicionált 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban, a 3. és 4. szárnyban 2 – 6 ágyas szobákban, a folyosón közös fürdővel és WC-vel.

WIFI mind a két szárnyban elérhető, TV-t a beteg hozhat magával.

Napi 3 étkezést biztosítunk, az ebéd választott vagy kijelölt diétával. OEP finanszírozott betegszállítás esetén a kérést a hazamenetel előtti napon kell jelezni.

Látogatók, látogatási rend

Hétköznap 16.00 – 18.00 óráig,
Munkaszüneti napon: 10.00 – 12.00 óráig 16.00 – 18.00-ig

Mivel foglalkozik az osztály:

Baleseti sebészet

– Felső végtag: Kulcscsont, felkarcsont, felkarcsontfej, könyöktáji, alkari, csuklótáji törések.
– Alsó végtag: Csípőtáji törések, comb, térd, lábszár, bokatörések.
– Ínszakadások rekonstrukciója, rotátor köpeny ellátása, térd keresztszalag pótlások.
– Kézsebészeti műtétek: pattanó ujj, tenyéri heges kontractura (az ízület mozgásának meghatározott irányú és terjedelmű korlátozottsága), idegleszorításos elváltozások ellátása, csuklóízületi stabilizációs műtétek.

Ortopédia

– Csípőízületi, térdízületi, válíizületi protézisbeültetés, bütyökműtét, kalapácsujj sebészi megoldása.

Idegsebészet

– gerincsérv műtéti megoldása, koponyaűri baleseti eredetű vérzések ellátása.

Az osztályunk a műtétet igénylő ortopédiai, baleseti sebészeti és baleseti eredetű idegsebészeti betegek, valamint a kézsebészeti betegek ellátását végzi. A baleseti sérültek akut ellátásán felül előjegyzés alapján mind az ortopédia, mind kézsebészet területén is végzünk rekonstrukciós műtéteket. Ebbe beletartozik a nagyízületi pótlások köre is. Az ízületi pótlások túlnyomó többségét a csípő, a térd és vállízületi műtétek teszik ki. A degeneratív és inveterált sérüléseknél, betegségeknél igen nagy számban végzünk váll illetve térd ízületi rekonstrukciós műtéteket is. Az ellátás során a legmodernebb műtéti technikákat alkalmazzuk, implantátum beültetések kapcsán a kórház is elkötelezett amellett, hogy a legkorszerűbb implantátumokat ültethessük be. Betegeink gyógytorna kezelését, állapotuk szerint a még bent fekvésük alatt megkezdjük.

Évente 2300 műtét végzünk, 350 csípőtáji műtétet, 280 csípő- és vállprotézis beültetést.

Tekintettel az Osztály kettős profiljára minden szakorvos legalább két szakképesítéssel rendelkezik. Kollégáink tudásukat folyamatosan fejlesztik, rendszeresen részt vesznek a hazai és nemzetközi továbbképzéseken, tanfolyamokon és kongresszusokon. Az Osztály részt vesz a medikusoktatásban, és mind traumatológiában, mind pedig ortopédiában az akkreditált szakképzésben is.