Az osztály helye:
H épület, 4.emelet 4-es szárny ( TÉRKÉP )

Osztályvezető főorvos: Dr. Juhász Balázs
Osztályvezető főnővér: Farsang Éva

Telefon

Osztály/nővérpult: 36 34 515 488 / 196 vagy 295-ös mellék

Szubintenzív Részleg: 36 34 515 488 / 192

Osztályvezető főorvos: 36 34 515 426 vagy, +36 34 515 488 / 409-es mellék

Osztályvezető főnővér: 36 34 515 452

Orvosi szoba: 36 34 515 488 / 179-es mellék

Általános tájékoztató

Beutalás rendje, hogyan kerülhet felvételre?

A betegek döntő többsége az SBO-ról kerül osztályunkra, előzetes konzíliumot követően, a területileg illetékes más szakrendelésekről és más kórházi osztályokról közvetlenül veszünk át beteget.

Mit hozzon, mit NE hozzon magával felvételkor?

Az osztályunkra bekerülő betegek minden esetben hozzák magukkal a személyes irataikat, korábbi leleteiket, zárójelentéseket, rendszeresen szedett gyógyszereiket. Hálóruha, papucs, köntös, tisztálkodási szerek, pohár, kistányér, evőeszközök, konyharuha, szalvéta, zsebkendő, wc papír, ezen kívül a fekvőbetegek részére Medi-Fleur (felfekvés elleni gél), és a bőrápoláshoz hintőpor és nedves törlőkendő. Ne hozzon magával nagyobb pénzösszeget, ékszert és értéktárgyakat.

Hotelszolgáltatás

A betege elhelyezése 2, 3, 6 ágyas szobákban történik . Szubintenzív Részlegünk 5 ágyas. Járóképes, illetve a részlegesen mozgáskorlátozott betegek az új szárnyban a szobában található mosdót, a régi szárnyban pedig a betegek részére külön kialakított mosdót használhatják. Osztályunk társalgó helyiségében van lehetőség a televízió használatára, valamint a betegek és a látogatók számára elérhető a kórházi WIFI hálózat igény esetén.

A fekvőbetegeket minden nap az éjszakás, illetve szükség esetén a nappalos műszakban lévő dolgozó ágy mellett mosdatja le.

Fent járó betegek étkeztetése (reggeli: 8:30-9:00, ebéd: 12:00-től, vacsoraosztás: 17:00) mindkét oldalon a társalgóban történik, a fekvő betegek étkeztetése ágy mellett. Beteg állapotának megfelelően ágyszélére kiültetve önállóan vagy teljes ellátás esetén segítséggel történik.

Személyes értékekért csak azokért tudunk felelősséget vállalni, amit a beteg megőrzésre átad és aláírásával igazol. A fekvőbetegeknél értékleltárt készítünk, ez alapján adjuk át az értékeket a hozzátartozóknak. Amennyiben a betegnél nagy összegű készpénz van, azt a pénztárba helyezzük el letétbe.

Az osztály időbeosztását a HÁZIREND tartalmazza.

Látogatók, látogatási rend

Látogatási rend a 4-es szárnyban:

Hétköznap: 16-18 óráig
Szombat –vasárnap: 11.00 -12.00 óráig, 16.00-18.00 óráig

Fent járó betegeknél lehetőség szerint társalgóban történik, míg a fekvő betegeknél ágy mellett. Lehetőleg egy betegnél egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon. Tilos a látogatók kórteremben való tartózkodása a betegek kezelése, ápolása, vizsgálata és az orvosi vizit alatt. Az orvos, vagy a szolgálatban lévő ápolónő kérésére a látogatóknak azonnal el kell hagyni a kórtermet. Hat év alatti kisgyermeket ne vigyenek be a kórterembe.

Betegszállítás

A betegszállítást intézményen belül beteghordó végzi. Más intézménybe, illetve hazaszállítást külső betegszállító vagy OMSZ végzi, orvosi utasítás szerint, melyet a szállítást megelőző napon 15 óráig adunk le.

Mivel foglalkozik az osztály:

Profilunk döntően a stroke betegek ellátása jelenti, de az összes perifériás és centrális neurológiai betegséggel foglalkozunk, szervezzük a képalkotó vizsgálatok (CDS, CT, MR) elvégzését. A kezelést az osztály orvosai irányítják, minden nap reggel történik vizit, melyen minden orvos részt vesz.