Osztályvezető főnővér:Vadász Mária

Telefonszám

Osztályvezető főorvos: +36 34 515 488 / 205-ös mellék

Osztály Iroda: +36 34 515 488 / 162-es mellék

Nővérpult: +36 34 515 488 /125-ös mellék

Osztályvezető főnővér: +36 34 515 488 / 290-es mellék

Az osztály elhelyezkedése:
H épület, 5. emelet 4-es szárny ( térkép )

Általános tájékoztató

Beutalás rendje

Háziorvosi beutalóval, aktív fekvőbeteg osztályokról vagy más intézményből áthelyezéssel. Az osztályon állandó orvosi felügyelet van, az osztályvezető főorvos 7-15 óráig minden nap. Ügyeletben más osztályról történik az orvosi ellátás.

Osztályunkra felvett, műtéti beavatkozáson átesett beteg kezelőorvosa az operáló orvos, egyéb esetben az osztályos orvos. A szakmai felelős a sebészeti osztályon az osztályvezető főorvos. Mind háziorvos, mind beteg és hozzátartozó kérdésével az operáló orvoshoz ill. az osztályvezető főorvoshoz fordulhat.

Mit hozzon, mit NE hozzon magával felvételkor?

Az osztályunkra bekerülő betegek minden esetben hozzák magukkal a beutalót, korábbi orvosi dokumentumokat, leleteiket, zárójelentéseiket, amennyiben a beteg rendelkezésére áll saját, a mozgását és kényelmét, szolgáló eszközöket, rendszeresen szedett gyógyszereiket vagy listájukat, esetleges gyógyszerallergia listát, cukorbeteg esetén a használt inzulinjukat, valamint a benntartózkodás ideje alatt számukra szükséges személyes holmijukat: tisztálkodási eszközök, pohár, evőeszköz, kényelmes ruházat, pizsama-hálóing, papucs. Ne hozzon magával: sok és romlandó élelmiszert, okmányokat, értéket, nagy összegű készpénzt, bankkártyát.

Hotelszolgáltatás

A betegek elhelyezése 2,4,5,6 ágyas szobákban történik, egy 1-1 szeparált női és férfi fürdő áll a páciensek rendelkezésére. TV a közösségi térben , WIFI kód nélkül használható. Az orvosi előírásoknak megfelelő diétás étkezést biztosítunk az ápolás részeként. Személyes tárgyak elhelyezésére egy szekrény és egy éjjeliszekrény áll rendelkezésre. Az Osztályra kerüléskor, ha pénzt, értéktárgyat hozott magával, szíveskedjék azt jelezni, a betegek saját személyes vagyontárgyainak biztonságáért nem tudunk felelősséget vállalni! Kérjük ezért átadni nyilatkozat ellenében az Önt felvevő ápolónőnek, aki névre szólóan elhelyezi a széfben. Nagyobb készpénzt az intézeti pénztárba adunk le, átvételi elismervénnyel igazolva.

Az osztály időbeosztása

08.00 –vizit

09.00 – reggeli, vizsgálatok, kezelések

12.00 –ebéd

12.00-15.00 csendes pihenő

18.00 –vacsora, tisztálkodás

22.00 - lámpaoltás

Mivel foglalkozik az osztály:

Az osztály nem ápolási részleg, ezért nem hozzátartozói igény alapján, és nem térítés ellenében van osztályos felvétel, azonban az itt tartózkodás meghatározott ideig lehetséges, végleges elhelyezésről a hozzátartozó köteles gondoskodni.

Legfontosabb, legjellemzőbb beavatkozások felsorolása: sebkezelés, gyógytorna, ápolási folyamatok.
A kivizsgálást követően a megkezdett, beállított gyógyszerelés folytatása, állapot stabilizálása, roborálás, mozgásfolyamat elsajátítása, kényelmi eszközök használatának megtanítása.