Elhelyezkedés / elérhetőség:

Az osztály helye:
Csecsemő-és gyermekosztály: L épület 1. emelet
(Térkép

)

Telefon: 0634 515 592

A nap bármely szakában műszakbeosztástól függetlenül, a nap 24 órájában történik az osztályra érkező beteg gyermekek felvétele, ellátása. Részlegünk felszereltsége a legmagasabb szakmai kívánalmaknak felel meg.

Osztálynapló:

Osztály neve:
Gyermekintenzív Osztály
Oszt. vez. főorvos:
-
Oszt. vez. főnővér
-

Általános tájékoztató

A gyermekek az osztályt csak szülő, gondviselő, meghatalmazott nagykorú személy jelenlétében hagyhatja el. A különböző vizsgálatokra (rtg, fülészet, vérvétel) a betegeket nővér kíséri. A gyermek az osztályt a látogatási idő alatt sem hagyhatja el!

Látogatás módja

A gyermekintenzív osztályon a látogatási rend a betegség figyelembevételével történik. Az osztályon a beteg gyermeket csak a szülők vagy szülők által kijelölt személy, törvényes képviselők látogathatják. A szülők kapcsolattartási jogát a hatályos Egészségügyi Törvénynek megfelelően biztosítjuk.

Látogatási idő

Tartós szülői bent tartózkodás: 13:00- 19:00
Naponta: 16:00- 18:00
Rendkívüli látogatás egyéni elbírálás alapján: 08:00- 19:00

A látogatók számára fenntartott öltöző áll rendelkezésre a bejárat mellett. A látogatók cipővédő, védőköpeny felvétele, és fertőtlenítő kézmosás után léphetnek be a kórterembe. Az öltözőben hagyott tárgyakért felelősséget nem tudunk vállalni.

A kórház fertőzésveszélyes üzem. Az intenzív osztályunkon gyógyuló gyermekek nyugalma és gyógyulása érdekében kérjük, hogy felváltva látogassanak, és a betegek ágyára a fertőzések elkerülése céljából ne üljenek. Egészségügyi higiénés okok miatt 12 éven aluli gyermeket saját érdekében ne hozzanak magukkal látogatóba! Számos veszélynek, betegségnek tehetik ki, amelyekért a kórház nem vállal felelősséget.

Mit hozhatnak/tarthatnak magukkal/maguknál?

Játékok: lehetőleg lemosható (fertőtleníthető) nem értékes játékok legyenek, amivel a gyermekek nem tehetnek egymásban kárt.

Egyéb: fogkefe, fogkrém, pohár, papírzsebkendő, papucs, csecsemőnek cumisüveg, popsitörlő pelenka. Értékes játékokat, rádiót, TV-t, mobiltelefont, ékszert az osztályra felvett gyermekek ne hozzanak magukkal. Az osztályra behozott tárgyakról a beteg felvételekor értékleltár készül. Ezekért az osztály dolgozói anyagi felelősséget nem tudnak vállalni.

Kérjük, hogy a gyermekeknek csak olyan élelmiszereket hozzanak be, mely orvos által engedélyezett, és nem akadályozza, vagy nehezíti a gyermek mielőbbi gyógyulását. Ilyen pl: száraz keksz, szénsavmentes üdítőital vagy gyümölcslé, gyümölcs, illetve mindazok a nem romlandó ételek, melyeket az orvos nem tilt. Az osztályon mikrohullámú ételmelegítő és hűtőszekrény áll rendelkezésre, ezért lehetőség van a romlandó ételek bevételére is, amit névvel ellátva kezelünk, és a gyermek a nővérnek szólva bármikor elkérhet.

Higiénés szabályok

A beteg gyermekek érdekében kérjük, hogy osztályunk rend- tisztasági szabályait az osztály összes helyiségében tartsák meg, és tartózkodjanak mindenféle rendzavaró magatartástól. A látogatók cipővédő, védőköpeny felvétele, és fertőtlenítő kézmosás után léphetnek be a kórterembe, a betegek ágyára a fertőzések elkerülése céljából ne üljenek.

Gyógyszerelés

A gyermek a kórházban csak az orvos által előírt, lázlapon szereplő gyógyszert szedhet. Az otthonról hozott gyógyszer alkalmazásához előzetes orvosi megbeszélés szükséges. A gyermekeknél kérjük, gyógyszert ne hagyjanak!

Osztályunkon a betegek ellátása, megfigyelése folyamatos, a leírt időpontok tájékoztató jellegűek.

08.00 | Reggeliztetés
09.00 | Kisvizit, viziten elrendeltek elvégzése
11.00 | Nagyvizitre való előkészülés, Nagyvizit
12.00 | Ebédeltetés
13.00 | Csendes pihenő, látogatás elkezdése
15.00 | Uzsonnáztatás
17.00 | Vacsoráztatás
21.00 | Lámpaoltás, TV kikapcsolása, gyerekek nyugalomba helyezése