Az osztály helye:
L épület földszint és I. emelet TÉRKÉP

Osztályvezető mb.főorvos: Dr. Lehőcz Irma
Osztályvezető főnővér: Szabó Katalin

Az osztály telefonos elérhetőségei:

Osztályiroda: +36 34 515 530
Kezelő: +36 34 515 526
Nővérpult +36 34 515 535

Általános információk

Beutalás rendje, hogyan kerülhet felvételre

Osztályunkra történő felvétel előzetes időpont egyeztetést és előjegyzést követően háziorvosi beutalóval, szakambulanciánk által vizsgált és további kórházi kezelést és vizsgálatot igénylő, valamint a kórház Sürgősségi Betegellátó Osztály és/vagy Ambulancia által küldött betegek számára van lehetőség. A felvétel egyeztetése az osztályvezető főorvossal történik. Osztályunkra felvett, műtéti beavatkozáson átesett beteg kezelőorvosa az operáló orvos, egyéb esetben az osztályos orvos. A szakmai felelős az osztályvezető főorvos. Mind háziorvos, mind beteg és hozzátartozó kérdésével az operáló orvoshoz ill. az osztályvezető főorvoshoz fordulhat.

Minden páros hétvégén budapesti kórházak látják el a fül-orr-gégészeti fekvőbeteg ellátást (a tatabányai orvos- és nővérhiány miatt). Emiatt először a Sürgősségi Betegellátó Osztályon (SBO) kell jelentkezni. Indokolt esetben az SBO intézi a budapesti elhelyezést.

Természetesen minden (páratlan) hétfői napon Osztályunkra az áthelyezés megtörténik, szállítható esetben.

Látogatási rend

Mindennap: 16.00-19.00

Munkaszüneti napokon: 10.00-12.00, 14.00-19.00

Mit hozzon, mit NE hozzon magával felvételkor?

Minden esetben kérjük, hozza magával, a régi zárójelentéseit, vizsgálati papírjait. Nagy segítség számunkra egy pontos gyógyszerlista. Kérjük, adja meg a legközelebbi hozzátartozó nevét és elérhetőségét.

Ne hozzon magával: nagy értékű tárgyakat és készpénzt. A kórtermekben kulccsal záródó szekrények találhatók.

Hotelszolgáltatás

Kettő-négy (2-4) ágyas szobák, külön fürdőszobákkal, kiépített kábel televízió hálózattal, a VIP szobában free wifi elérhető. Az osztályon nővérhívó berendezés, társalgó és a látogatók fogadására alkalmas helyiség található, mely európai színvonalnak is megfelel.

Napi ötszöri étkezés, kétféle menü: könnyű vegyes vagy normál, illetve diétás étkezés. Rendkívül fontos, hogy az orvos által előírt diétát, étkezést a beteg betartsa. A kórház dietetikusa (Dietetikai és Gyógyélelemzési Főosztály) tanáccsal segíti abban, hogy megismerje és elfogadja a diéta hasznosságát.

Mivel foglalkozik az osztály?

Az osztály ágylétszáma 21 (17 felnőtt, 4 gyermek). Az osztályhoz, egy járóbeteg ambulancia és egy kötöző helyiség tartozik, valamint korszerű zsilipelt műtők. Szakrendeléseink: felnőtt és gyermek fül-orr-gégészet, fej-nyak sebészeti ambulancia, otoneurológia (jelenleg szünetel), allergológiai szakrendelés, megyei audiológiai állomás.

A fekvőbeteg osztályt és a járóbeteg szakrendeléseket jelenleg 3 szakorvos, és egy rezidens látja el. Három „külsős” beügyelőnk is van. A szakorvosok közül egy kolléga audiológiai szakvizsgával is rendelkezik. A betegellátást hat nővér, egy kezelős nővér, hat asszisztens, valamint két adminisztrátor segíti.

Osztályon teljes körű fül-orr-gégészeti ellátást biztosítunk, (specialis implantációs műtéteket kivéve). A vizsgálókban és a műtőkben korszerű eszközök állnak rendelkezésünkre, úgymint:

  • operációs mikroszkóp,
  • orrendoszkópok,
  • orr-és melléküreg korszerű sebészethez szükséges eszközök,
  • gégevizsgálathoz és műtéthez szükséges flexibilis és merev endoscopok,
  • a betegségek diagnosztizálásához és dokumentációjához szükséges videorendszer.

A műtéteket a szakma szabályai szerint, EU színvonalnak megfelelően altatásban végezzük (III. ellátási szint). Amennyiben az intézményben nem állnak rendelkezésünkre a korszerű diagnosztizálásához, ellátáshoz szükséges feltételek, a betegek megfelelő intézetben történő ellátásáról gondoskodunk. Lehetőségünk van a gyermekek szüleinek elhelyezésére térítés nélkül, a gyermekkel együtt. Külön kérésre kiemelt hotelszolgálatot tudunk biztosítani. A műtétek a sürgősségi esetek kivételével, előjegyzésre történnek.

Lehetőség van időpontkérésre. Háziorvos által kiállított, sürgős beutalóval, időpont nélkül is vállaljuk a betegek ellátását.

A megyei audiológiai állomás előjegyzés, beutalás alapján működik, ahol a hallássérült betegek teljes körű ellátását végezzük. Feladataink közé tartozik a csecsemő hallásszűrés (OAE –otoacusticus emisszio) 3.és 6.hónapos korban, időpont kérhető az 515-517-es telefonszámon. Nulla hónapos korban BERA (szűrő hallásvizsgálatot) végeznek a kollégák a Gyermekosztályon.

Az allergológiai rendelés beutalóval, előjegyzés alapján működik. Légúti allergiás betegek kivizsgálását és gyógyszeres beállítását végezzük.

Fej-nyak-sebészeti ambulanciánkon a száj-garat-gége tumoros betegek ellátása, gondozása és műtéti utókezelései történnek. Ebben a rendelőben látjuk el az ügyeleti munkát is.

Sajnos az orvos- és nővérhiány miatt a várakozási idő növekedhet.
Ezúton is kérjük betegeink türelmét!

Minden páros hétvégén budapesti kórházak látják el a fül-orr-gégészeti fekvőbeteg ellátást (a tatabányai orvos- és nővérhiány miatt). Emiatt először a Sürgősségi Betegellátó Osztályon (SBO) kell jelentkezni. Indokolt esetben az SBO intézi a budapesti elhelyezést. Természetesen minden (páratlan) hétfői napon Osztályunkra az áthelyezés megtörténik, szállítható esetben.

2021.01.05

Csecsemő hallásvizsgálat újból Tatabányán

Három és hat hónapos babák hallásszűrése 2021. január 5-től újból Tatabányán működik, a szakrendelés kórházunkban elérhető. Az újszülöttek hallásvizsgálatát az egyik legelterjedtebb módszerrel az un. OAE […]
2021.01.05

Újból elérhető a hallásvizsgálat

Változatlan helyszínen, változatlan rendelési időben újból elérhető az audiológia. Kórházunkban felkészült szakszemélyzet, biztosítja a teljes körű kivizsgálást. Korszerű eszközökkel felszerelt szakrendelőnkben személyre szabott hallásgondozással várjuk tisztelt […]