Osztályvezető főorvos: Dr. Bereczky Lea
Osztályvezető főnővér: Horn Hajnalka
Részlegvezető főnővér: Szántóné Csánó Zsófia
Általános Gyermekambulancia vezetőasszisztens:  Pacsai Irén

Telefon:
Gyermekrészleg: +36 34 515 542
Gyermekintenzív részleg: +36 34 515 592
Koraszülött intenzív ( PIC): +36 34 515 543
Újszülött részleg: +36 34 515 555
Gyermekosztály iroda telefon: +36 34 515 523
Főnővéri: +36 34 515 587
Osztályvezető főorvos +36 34 515 581
e-mail: gyereko.iroda@tatabanyakorhaz.hu

Az osztályon fekvő betegekről felvilágosítás a fenti elérhetőségeken.

Az osztály elhelyezkedése:
L épület( térkép )

Az osztály elhelyezkedése, részei
L épület, földszint: Gyermekambulanciák
L épület, 1. emelet: Gyermekintenzív részleg
L épület, 2. emelet: Gyermekrészleg és Koraszülött Intenzív részleg (PIC)
L épület, 3. emelet: Újszülött részleg rooming-in és hagyományos elhelyezés

A Szent Borbála Kórház Gyermekosztályának valamennyi dolgozója szeretettel és felkészülten várja a gyógyulni vágyó kis betegeiket szüleikkel együtt.

Általános tájékoztató

Beutalás rendje, hogyan kerülhet felvételre a beteg?

Házi gyermekorvosi/háziorvosi beutalóval, szakrendelő vagy szakambulancia beutalójával, sürgősségi osztályról (SBO), mentő ill szülő hozza sürgősséggel. Felvételkor a szülő/gondviselő írásos tájékoztatót kap az OSZTÁLY RENDJÉRŐL. (LINK 1. sz.melléklet)

Mit hozzon, mit ne hozzon magával felvételkor?

Ami szükséges a kórházi tartózkodáshoz és a szekrényben elfér (pizsama, papucs, tisztálkodási szerek, törölköző, fehérnemű, zsebkendő, WC papír, pohár, szükség szerint cumi/cumisüveg, lemosható, nem értékes játék, könyv, rajzolni való, hosszabb bennfekvés esetén tanszerek, tankönyvek). Állandóan szedett, speciális gyógyszerek.

Ékszert, sérülést okozó tárgyakat (kést, ollót), egyéb, nem speciális gyógyszereket, szénsavas innivalót, értékes játékokat ne hozzon a gyermekkel.

Műtét/kezelés előtti és utáni teendők?

Nem heveny műtét esetén a háziorvosnál elvégzett vizsgálatok eredményeit hozza magával. A műtétet megelőző napon az osztályos felvétel adminisztratív részének intézése, beleegyező nyilatkozatok, altató orvosi vizsgálat történik. Heveny műtét esetén a kivizsgálást közvetlenül a műtét előtt végezzük, felvételnél a műtéti, altatási beleegyezés aláírása szükséges (szülő/ gondviselő). A műtétet vagy beavatkozást követően: sebkezelés, mobilizálás, sebészeti, baleseti sebészeti kontroll vizsgálatok, gyógytorna, véralvadás gátló injekció beadásának megtanítása az otthoni utókezelési időszakra.

Hotelszolgáltatás

Gyermekek számára: (2, 4, 6 ágyas szobák): a nagyoknál 2 ágyas kórtermekben, a tipegő és csecsemő részlegen 3-4-5 ágyas kórtermekben történik. (1. sz melléklet)

KÉT ANYÁS SZOBAI elhelyezési lehetőséggel rendelkezünk a gyermekosztály részlegén (elsődlegesen szopós csecsemők számára tartjuk fenn).

ANYASZÁLLÁSON nyolc édesanyát tudunk elszállásolni, az L épület II. emeletén a gyermekrészleg szintjén kb. 20 méterre a gyermekosztálytól (2 ágyas szobák zuhanyzóval, WC-vel, hűtővel, kulccsal való zárással). Az anyák elhelyezésének szabályzata. (LINK melléklet) A kórtermekhez, részleg egységekhez tartozik zuhanyzó, külön WC, ahol a gyermekek tisztálkodhatnak. A tipegő és csecsemő részlegen kiskádas fürdetés lehetséges. Kísérő szülőként felvett édesanyák az anyaszállás, illetve anyás kórteremhez tartozó zuhanyzót használhatják.

A gyermekek 5x-i étkezése biztosított. Az osztályra felvett kísérő szülőknek napi 3x-i étkezést biztosítunk diéta szerint. Az osztályon több helyen működik hűtő, ahol a behozott étel/ital tárolható a gyermek nevével ellátva. A gyermekeknek pénzt, nagy értékű játékokat, elektromos készülékeket ne hagyjanak itt, felelősséget nem tudunk értük vállalni.

Látogatók, látogatási rend

A szülőknek (egyszerre egynek) 7:00 – 20:00-ig

Hozzátartozóknak: hétköznap 16:00-18:00-ig

hétvégén: 10:00-12:00-ig és 14:00-18:00-ig

A látogatási idő alatt a betegnél 2 fő tartózkodhat.

Az osztály részlegeinek látogatási rendje változó. Kérjük olvassák el figyelmesen a tájékoztatót. (LINK melléklet 2.sz. )

A Csecsemő és Gyermekosztály Alapítványa

Munkatársaink

 

 


Dr. Liszkai Katalin – adjunktus, gyermekgyógyász és gyermekkardiológus szakorvos
Dr. Vég Anna – rezidens
Dr. Becsei Dávid – szakorvos
Dr. Reichnach Kinga – rezidens
Dr. Bella Abigél – rezidens
Dr. Trenka Tímea Zsuzsanna – szakorvos jelölt
Dr. Szögi Rebeka – segédorvos
Dr. Kádár Orsolya – rezidens 

Tartós távollét (GYED-GYES):

Dr. Kajsza Nóra – gyermekgyógyász szakorvos
Dr. Kohl Zsuzsanna – szakorvos jelölt