Mivel foglalkozik az osztály:

Az osztály fő feladata Intenzív terápiás szakellátás a megye egész területének betegei számára. Újraélesztés és konzílium a kórház egész területén.

Az intézmény osztályainak és részlegeinek betegei számára a kórház területén lévő műtőegységekben műtéti érzéstelenítés, altatás végrehajtása. Műtőnként egy aneszteziológiai szakorvos és egy aneszteziológiai szakasszisztens végzi el a páciensek érzéstelenítését, altatását.

Az osztály három fő tevékenységét a mindennapi műtői aneszteziológiai tevékenység, az intenzív kezelésre és ápolásra szoruló betegek ellátása, valamint a járóbeteg-ellátás keretein belül az anesztéziához kapcsolódó premedikációt ellátó aneszteziológiai ambuláns beteg ellátás teszi ki. Műtéti érzéstelenítést naponta a műtéti programoktól függően 9-11 aneszteziológiai munkahelyen – műtőkben- látjuk el, mint például: általános és érsebészet, baleseti sebészet és orthopaedia, idegsebészet, urológia, szemészet, szülészet-nőgyógyászat, fül-orr-gégészet.

Sok esetben a kórház más osztályain a műtőkön kívül is végzünk altatást, érzéstelenítést, baleseti sérültek, vagy gyerekek CT vizsgálata során, valamint ritmuszavarban szenvedő betegek kardioverziója esetén. Gyakran helyezünk be a krónikus érszűkületben szenvedő vagy mellkasi sérülést szenvedett betegeknek fájdalomcsillapítás céljából – a fájdalom mentes szüléshez hasonlóan – epidurális kanült. A műtéti érzéstelenítés széles skáláját alkalmazzuk, a kombinált anesztéziától a regionális érzéstelenítések szinte minden formájáig.

A premedikáció során a betegeket előzőleg tájékoztatjuk az alkalmazott érzéstelenítési formáról. Igyekszünk figyelembe venni a betegek kérését, illetve a betegségüknek, az általános állapotuknak, az elvégezni kívánt műtétnek általunk a legmegfelelőbbnek tartott műtéti érzéstelenítést javasolni

Munkatársaink

 


További munkatársaink:

Dr. Angi Ilona
Dr. Hargitai Eszter Zara
Dr. Hargitainé Dr.Kovács Anna
Dr. Nagy Csaba

 

Intenzív osztály:                     

Bouhafs Hedia
Deák Krisztina
Dömötör- Inhavong Sengla (Adminisztrátor)
Etlinger Eszter
Fetter András
Gebauer Zsuzsanna
Gombik Erika
Imre Bencsik Alexandra
Izing Veronika
Jóna Ildikó Zsuzsanna
Kálmán Mária
Keindl Katalin
Kiss Jánosné
Máté Gabriella
Nyisztor Eszter
Péterfi Adrienn
Popovics Anita
Pórszász Éva
Rieder Krisztina
Rózsa- Korponai Zsófia
Schnel Mária Magdolna
Schvanner Attiláné
Skuba Zsolt
Stark Richárd
Szűcs Nikoletta
Takács Beatrix
Tatam- Bodoki Judit (Adminisztrátor)
Tóth Éva
Thir Zsuzsanna
Vajna Edit
Varga Edit

 

Aneszteziológia:

Barsi Erika
Dobrovszky Károlyné
Édler Adrienne
Égi Szabina
Harazin Dóra
Határ Ágnes
Kecskés- Winkler Éva
Kiss Melinda
Klauszné N. Szilvia
Lutring Tünde
Palásti Emese
Sári Judit
Szuromi Krisztina
Tankó Zsuzsanna
Tordai Mariann

Szakrendeléseink

Aneszteziológiai Szakrendelő