Szent Borbála Kórház fiatal orvosai

Rólunk mondták...

rezi-001
rolunk mondtak

Miért pont a Szent Borbála Kórház?

Miért érdemes közénk tartozni? Egyrészt azért választottam a kórházat, mert Komáromban nőttem fel, és nagyon szeretem ezt a megyét. Lokalizáció szempontjából is tökéletes, közel van Pesthez és a nyugati határhoz is. Másrészt pedig itt töltöttem az egyetemi gyakorlatok nagy részét és már akkor kedvesen fogadtak. Rengeteg lehetőséget kaptam, mindenki segítőkész volt. Az orvosok nagy tudással és tapasztalattal rendelkeznek, tanítottak, bíztattak, segítettek. Jelenleg rezidensként is így érzem.

Miért érdemes közénk tartozni? A Sebészeti Osztályon a rezidensek mentori felügyeletben részesednek, ezáltal a szakmai oktatás rendkívül hatékony. Megyei kórházként a műtéti esetszám lehetőséget biztosít a manualitás megfelelő elsajátítására, amely hozzájárul a további fejlődéshez. Pályakezdőként az orvosi garzonban való lakhatás nagy támogatást jelent számomra. Munkába állásom első hetében jó érzéssel töltött el, amikor a kórház igazgatósága, és az osztályvezető főorvosok előtt bemutattak, mint új kollégát. A rezidens közösség összetartó, minden kérdésre van valakinek megoldása, valamint a Journal Club a tudományos továbbképzésben nagyfokú segítséget nyújt. A Szent Borbála Kórházat ajánlani tudom a jövőbeli kollégáimnak, mert mind szakmailag, mind tudományosan jó fejlődési lehetőséget biztosít hivatásunk elsajátításához.”

 

Állásajánlatok rezidenseknek az alábbi területekre:

belgyógyászat, gasztroenterológia, hematológia, klinikai onkológia, nefrológia, neurológia, radiológia, szülészet-nőgyógyászat.

2016-óta a Semmelweis Orvostudományi Egyetem, továbbá mindhárom hazai orvostudományi egyetem gyakornoki képzőhelye vagyunk. Minden osztályunk akkreditált képzőhely! Mindez azt jelenti, hogy bármely orvosi egyetemen tanul, bármely szakmai tárgy gyakorlati idejét kórházunkban töltheti! Korszerű, jól felszerelt osztályainkon minden lehetőség adott a gyakorlati fejlődéshez.

A közelmúltban négy nagy beruházást zártunk sikerrel. Több mint tíz milliárd forintból új, modern hotelszárnyat építettünk, több mint 1100 m2-en sürgősségi osztályt hozunk létre. Korszerűsítettük a műtőt, csúcstechnológiájú diagnosztikai és terápiás műszereket, eszközöket szereztünk be. A jövő hasonló, beruházásai garantálják dolgozóink számára a 21. századi elvárásoknak megfelelő technológiai és szakmai körülményeket, és betegeinknek a komfortosabb, modern környezetet. A Modern Városok program keretében egy korszerű egészségügyi központ épül az elkövetkezendő években: egy modern megyeszékhelyhez, egy modern városhoz, egy modern kórházat is kaphat a lakosság.

Hallgatóink és dolgozóink számára támogató légkörrel biztosítjuk a tanulás és fejlődés lehetőségét. Számos országos szakmai rendezvény házigazdája a Szent Borbála Kórház. A MTT Magyar Bronchológus Egyesület rendezvényének házigazdája 2017 októberében kórházunk Tüdőgyógyászati Osztálya volt.

A Szent Borbála Kórházban dolgozó fiatal orvosok aktívan segítik a fiatal kollégák pályakezdését, beilleszkedését. Szabadidős tevékenységek, közösségi programok révén a rezidensek nem csak kollégákká, hanem barátokká is válnak.

A tudományos tevékenységhez a „Journal Club” nyújt segítséget

Miért pont Tatabánya?

Tatabánya bemutatkozik imázsfilm

Tatabánya környékének gazdasági és kulturális életét a folyamatosan fejlődő ipari vállalkozások, a helyi színház, számos vonzó szabadidős program, koncertek és kiállítások határozzák meg. Aki szereti a vidéki életet ebben a fiatal feltörekvő városban és környékén megtalálhatja számításait. Óvodáival, általános és középiskoláival színvonalas képzési lehetőséget nyújt a családok számára helyben is. Az ország csomópontjától, Budapesttől csupán 60 kilométerre fekszik, tömegközlekedéssel, autóval egy óra alatt elérhető.

Budapestről vagy a környékbeli településekről történő bejárás autóval és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen megoldható, az utazás költségének majdnem egészét átvállalja.

Ösztöndíj program medikusoknak – akár havi 50 ezer forint!
Kóta József gyakornoki program

Lakhatási támogatás – Tatabánya Hazavár!

Szabadidős tevékenységek a régióban

A Gerecse és a Vértes ölelésében, a Duna vonalától akár a Balatonig számtalan kirándulóhely várja a bakancsos kedvű túrázókat.

A közeli Tata városában az Öreg-tó kínál a vízisport szerelmeseinek számtalan lehetőséget. Igazi csapatjáték az Öreg-tavon: csatlakozzon a Kórház Sárkányhajó csapatához!

 

A Jászai Mari Színház bérletes előadásaira a „szentborbálásoknak” 10% kedvezmény.