EFOP-2.2.18-17-2017-00002 "Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben"

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával az elkövetkező egy évben centralizált és automatizált betegszintű gyógyszerelés kerül bevezetésre a tatabányai Szent Borbála Kórházban. A korszerű, a gyógyszerek biztonságos és jól követhető felhasználását biztosító technológia magába foglalja a szoftveresen támogatott orvosi terápia elrendelését, a gyógyszeres terápia gyógyszerészi ellenőrzését és jóváhagyását és a gyógyszerek betegszintű kiszerelésének minőségbiztosított fejlesztését.

A mintegy 186 millió forintból megvalósuló beruházás a meglévő informatikai rendszer fejlesztését, és egy nagy hatékonyságú automata gyógyszerosztó berendezés beszerzését, beüzemelését foglalja magába. Az intézeti gyógyszertárban elhelyezésre kerülő automata akár több száz különböző készítményből minden betegnek személyre szabott gyógyszercsomagot állít elő, kiváltva ezzel az osztályokon az ápolók által végzett gyógyszerosztást. A beruházás szakmai és gazdasági előnyökkel is jár. A fejlesztés eredményeként a korszerű technológia bevezetése növeli a beteg és a gyógyszerelés biztonságát. Hatékonyan támogatja az orvosok és gyógyszerészek terápiás döntéshozatalát, csökkenti az ápolók gyógyszerelési feladatait. A korszerű technológia bevezetésével intézményi szinten hatékony, számos szempont szerint megfelelően optimalizált, minőségi gyógyszerelés és várhatóan gyógyszerköltség megtakarítás érhető el.

A projekt a Széchenyi 2020 program és az EFOP-2.2.18-17-2017- Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben elnevezésű pályázat keretében valósul meg 2017. 09. 01 és 2018. 08. 31 között. A pályázati támogatás 186.060.343 ezer forint, melyre 100%-os intenzitású forrást nyert el az intézmény.

További információ kérhető:

Balogh Márta sajtóreferens

Tel. 06.20-23-72-135

balogh.marta@tatabanyakorhaz.hu