A szakrendelő címe:

A rendelés pontos elhelyezkedése (térkép):
L épület földszint, baloldal

A rendelés telefonos elérhetősége:
06 34 515 506

Igénybevétel módja:
Beutaló és előjegyzés köteles.

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?
Telefonszám: 06 34 515 506, 06 34 515 209
Személyesen: az L épületben a Gyógytorna Szolgálaton.

Rendelési idő:

Hétfő
7:00 - 15:00
Kedd
7:00 - 15:00
Szerda
7:00 - 15:00
Csütörtök
7:00 - 15:00
Péntek
7:00 - 15:00

Vezető gyógytornász: Csapó Eszter


Általános tájékoztatás

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

A rendelés előjegyzés alapján beutalóval vehető igénybe. Szakorvosi beutaló szükséges. Telefonon: 06 34 515 506, 06 34 515 209 vagy Személyesen: az L épületben a Gyógytorna Szolgálaton.

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

A gyógytorna szolgálat az ambuláns és az osztályon történő munkájával igyekszik segíteni a betegeken. Cél, hogy minél hamarabb visszakerülhessen a beteg a hétköznapi életébe, megfelelő rehabilitációt és felvilágosítást követően. Foglalkozunk: Kéz, könyök, váll, gerinc, boka, térd sérülések utáni rehabilitációval. Emellett gyermek-lúdtalp és baba tornával. Speciális, porckorongsérv (Mckensie) és gyermek gerincferdüléses (Scoliosis) diagnózisokkal. Heti két alkalommal vehetnek részt nálunk a betegek csontritkulás tornán. Külön teremben foglalkozunk nyirokproblémával rendelkező betegeinkkel. A nyiroködéma-masszázs (Lymhoedema masszázs) fontos és nélkülözhetetlen kezelést nyújt főleg az onkológiai beavatkozásokon átesett betegek számára. A kezelések során fontosnak tartjuk a megfelelő felvilágosítást, oktatást, rendszeres kontrollt.

Gyermektorna: A gyermektornákon szülők is részt vehetnek, megnézhetik, együtt csinálhatják, és megtanulhatják a gyakorlatokat. Így a gyermekek a szülőkkel együtt otthon is végezhetik megfelelő rendszerességgel a tornát a mihamarabbi felépülés és rehabilitáció érdekében. A gyógytorna szolgálat kiterjed a Gőzfürdőre is, csak ott lehet igénybe venni a vízi és elektromos kezeléseket is az ambuláns kezelések mellett.

Mire számítson a rendelésen? Mit hozzon magával?

Első alkalommal: beutaló, zárójelentés a pontosabb diagnózis miatt.. A torna kezdetéről a gyógytornászok adnak felvilágosítást az időpont egyeztetésnél. A tornateremben csak benti cipőben tartózkodhat, kérjük, hozzanak magukkal váltócipőt, papucsot, vagy zoknit… stb. Fekvő tornák alkalmával kötelező hozni lepedőt vagy törölközőt.
Nyirokmasszás: A betegek érkezési sorrendben kerülnek sorra. Mivel több beteg is érkezhet egyszerre a kezelésre, így a várakozás ideje elhúzódhat. Kérjük, egyeztessen gyógytornászával a napi beosztást illetően! Hozzon magával lepedőt vagy törölközőt, illetve már kipróbált testápolót vagy púdert. A kezelés minden nap 07.30 és 11.00 óra között vehető igénybe.

Területi ellátási kötelezettség:

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Borbála Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.