A rendelés helye (térkép):
H épület, földszint 2. szárny

A rendelés telefonos elérhetősége:
Szakambulancia: 06 34 515 244, 06 34 515 488 / 220 -as mellék
Szívultrahang: 06 34 515 350

Igénybevétel módja:
A szakrendelés szakorvosi beutalóval vehető igénybe és előjegyzéssel működik.

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?
Telefonon: 06 34 515-488/ 200-as mellék
Az előjegyzési időpontok tájékoztató jellegűek, a behívás sorrendje és a kapott időpontok sürgős esetek ellátása miatt változhatnak.

Rendelési idő:

Hétfő
07:00 - 15:00
Kedd
07:00 - 15:00
Szerda
07:00 - 15:00
Csütörtök
07:00 - 15:00
Péntek
07:00 - 15:00

Dr. Csőkör György | Dr. Száraz Angelika | Dr. Petrássy Márta | Dr. Kádár György | Dr. Torma Gábor | Dr. Körmendi Beáta


Általános tájékoztatás

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

A vizsgálatra érkező betegek személyesen a kórház „H” ÉPÜLET (térkép) földszintjén lévő BETEGFELVÉTELI IRODÁN regisztrálnak.

A bejelentkezés és regisztráció módja: A betegek a bejáratnál található „totemoszlopok" segítségével jelentkeznek be. A szakrendelés kiválasztása után HÍVÓSZÁMOT nyomtat az automata, a kapott szelvény a Betegfelvételi Irodába irányítja a betegeket. Itt történik a regisztráció. A hívószámát őrizze meg! Ezzel a számmal hívják be a szakrendelésre is. A betegfelvételi irodán kapott jegyen szereplő szám nem sorszám, hanem a beteg nevét helyettesítő hívószám.

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

Mellkasi fájdalmak, ritmuszavarok, kardiális eredetű panaszok,magas vérnyomásban szenvedők ellátásával foglalkozunk. Rendeléseinken 24 órás EKG Holter, ABPM (24 órás vérnyomás), Terheléses EKG (kerékpár), ECHO (szívultrahang) és Pacemaker (ritmusszabályzó) bemérés, ambulancia. TEE (szívultrahang, nyelőcsövön keresztül bódításban) vizsgálatok zajlanak.

Mire számítson a rendelésen?

Holter: 24 órán keresztül van fent a mellkason és fürdeni nem lehet vele, másnap reggel kerül levételre. Eredményért telefonon kell érdeklődni a 515 244 -es melléken ABPM.:24 órán keresztül méri a vérnyomást a felkaron, szintén másnap kerül levételre. Levétel után van eredmény.

Terheléses EKG: Biciklizéshez kényelmes ruha és cipő kell, felsőtest szabadon van, jó ha hoz a beteg törölközőt, ne reggelizzen, a gyógyszereit vegye be. Folyadékot hozzon magával, és tusolásra van lehetőség után, eredmény azonnal van. ECHO: Nem kell éhgyomorra jönni, szabad felsőtesttel történik a fájdalmatlan vizsgálat. TEE: Éhgyomorra történik a vizsgálat, rövid bódításban, Kerülje a gépkocsi vezetést utána, illetőleg kíséretről gondoskodjon. Műfogsor eltávolítása kötelező. Eredmény azonnal van.

Mit kell magával vinnie?

Bejelentkezéshez érvényes TAJ-és lakcímkártya szükséges, a szakrendelésre hasznos minden előző orvosi dokumentációt a betegnek magával hoznia.

Területi ellátási kötelezettség:

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Borbála Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.