A rendelés pontos helye (térkép):
H ÉPÜLET földszint 2-es szárny

A rendelés telefonos elérhetősége:
06 34 515-488/871; 06 34 515 488/874

Igénybevétel módja:
Csak akut ellátás

Receptfelírás:
A járványhelyzet miatt a Háziorvos részére kiadott szakorvosi javaslatok a lejárati időn túl is érvényesek + további 90 napig

Telefonos konzultáció és időpont egyeztetés:
Telefonszám: 06 34 515 488/871

Akut ellátás, az 52/2006 (XII.28) EüM rendelet alapján. A 217/1997 (XII.1) Korm. rend. 3/A§ tartalmának megfelelően kitöltött szakmailag indokolt, sürgős háziorvosi beutalóval érkező betegek ellátása.

Rendelési idő:

Hétfő
9:00 - 14:00
Kedd
9:00 - 14:00
Szerda
9:00 - 14:00
Csütörtök
9:00 - 14:00
Péntek
9:00 - 13:00

Általános tájékoztatás

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

A vizsgálatra érkező betegek személyesen a kórház „H” ÉPÜLET (térkép) földszintjén lévő BETEGFELVÉTELI IRODÁN regisztrálnak.

A bejelentkezés és regisztráció módja: A betegek a bejáratnál található „totemoszlopok" segítségével jelentkeznek be. A szakrendelés kiválasztása után HÍVÓSZÁMOT nyomtat az automata, a kapott szelvény a Betegfelvételi Irodába irányítja a betegeket. Itt történik a regisztráció. A hívószámát őrizze meg! Ezzel a számmal hívják be a szakrendelésre is. A betegfelvételi irodán kapott jegyen szereplő szám nem sorszám, hanem a beteg nevét helyettesítő hívószám.
Ezt követően beutalójával vagy kontrollra érkező beteg esetén, előző ambuláns lapjával jelentkezik a „C” épület földszintjén a 3-as ajtónál.

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

Szakrendelésünket allergiás (nem megfázáskor jelentkező) panaszokkal (orrfolyás, orrdugulás, szemviszketés, orrviszketés, tüsszögés, köhögés), ételallergia gyanúja (kivéve laktóz intolerancia vizsgálat), fulladásos panaszokkal.
Bizonyos immunológiai megbetegedésekkel (hétfő, kedd és csütörtöki napokon) érdemes felkeresni. Méh és darázs csípés allergia kivizsgálás és desenzibilizáló kezelés, regionális szinten az ambulancia ellátási területébe tartozik.

Mire számítson a rendelésen?

Szakrendelésünkön az orvosi vizsgálaton és megbeszélésen kívül a beteg panaszaitól függően vizsgálatokat végzünk:
- légzésfunkciós vizsgálatok – alap légzésfunkció, diffuziós légzésfunkció vizsgálat, Pletismograohpya (kabinos) légzésfunkció vizsgálat.
- allergológiai vizsgálat - bőrpróba vizsgálat, vérből antitest kimutatás léguti-, ételallergia, keresztallergia irányában is.
- vérgáz vizsgálat.
- szükség esetén további vizsgálatokra irányítjuk a beteget (rtg vizsgálat, labor vizsgálatok, bronchoscopias-tüdőtükrőzéses vizsgálat) melyek eredményével kontroll szakvizsgálatra visszarendeljük.

Mit kell magával vinnie?

Szakrendelőnket új betegként (aki még panaszai miatt nem járt nálunk) felkeresőknek magukkal kell hozni a személyi okmányokon (személyi igazolvány, lakcím kártya, TAJ kártya) kívül az Immunológia-Allergológia szakrendelésre szóló orvosi beutalót. Kontroll szakvizsgálatra érkező beteg esetén az előző megjelenésekor szakrendelésünktől kapott ambuláns lapot.

Egyéb fontos közlendők, kérések:

Szakrendelésünkre érkező betegnek nem kell éhgyomorra érkeznie Allergiavizsgálat előtt allergiaellenes szert a vizsgálat napja előtt 2 héttel, esetleges szteroidos kezelést 3 héttel el kell hagyni (ezt kérjük, háziorvosával egyeztesse).

Van -e várólista?

Szakrendelőnkbe három-négy hét a várólista. Ez orvosonként változhat. Visszajáró betegeinknek javasoljuk, hogy kontroll vizsgálatra az előző vizsgálat alkalmával vagy az esedékes vizsgálat előtt nagyjából 2 hónappal már kérjenek időpontot.

Területi ellátási kötelezettség:

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Borbála Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.