Szakrendelő helye: (térkép):
H épület, Földszint 8-as ajtó

Telefonszám:
06 34 515 488 / 181 -es mellék

Igénybevétel módja:
A szakrendelés szakorvosi beutalóval vehető igénybe és előjegyzéssel működik. Várandósoknak és sürgős jelzéssel ellátott beutalóval rendelkezőknek nem kell időpontot kérni, de beutaló minden esetben szükséges!

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?
Központi Betegfelvételi Irodán
- személyesen
- telefonon (06-34) 515-549 vagy az 515-560 telefonszámon

Kontroll időpontot, az előző szakrendelés alkalmával adunk.

Rendelési idő:

Hétfő
08:30 - 14:30 | Dr. Dombi J. Péter
Időpontkérés telefonon: 515-488/839-es mellék
Kedd
08:00 - 14:00 | Dr. Dombi J. Péter
Időpontkérés telefonon: 515-488/181-es mellék
Szerda
08:30 - 14:30 | Dr. Kiss Miklós
Csütörtök
08:30 - 14:30 | Dr. Kiss Miklós
Péntek
08:30 - 14:30 | Dr. Hanna Eid
Minden hónap első csütörtökjén Dr. Hamvas József rendel 08.00-tól 14.00-ig.

Általános tájékoztatás

A vizsgálatokra kapott időpontok tájékoztató jellegűek! Fontos tudnivaló, hogy a rendeléseken nem minden esetben a kapott hívószám sorrendjében szólítják a betegeket.

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

A vizsgálatra érkező betegek személyesen a kórház „H” ÉPÜLET (térkép) földszintjén lévő BETEGFELVÉTELI IRODÁN regisztrálnak.

A bejelentkezés és regisztráció módja: A betegek a bejáratnál található „totemoszlopok" segítségével jelentkeznek be. A szakrendelés kiválasztása után HÍVÓSZÁMOT nyomtat az automata, a kapott szelvény a Betegfelvételi Irodába irányítja a betegeket. Itt történik a regisztráció. A hívószámát őrizze meg! Ezzel a számmal hívják be a szakrendelésre is. A betegfelvételi irodán kapott jegyen szereplő szám nem sorszám, hanem a beteg nevét helyettesítő hívószám.

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

Ambulanciánkon a vérképző- és a nyirokszervek betegségeivel,valamint a vérzékeny és trombotikus betegek ellátásával foglalkozunk. Lipid ambulancia (zsíranyagcsere zavarok ellátása) CSAK TELEFONOS EGYEZTETÉS UTÁN dr. Dombi J. Péternél, beutalóval lehetséges. A hematológiai betegségek kivizsgálásához a fizikális vizsgálat mellett szükséges lehet laborvizsgálatokra, melyek skálája a mindennapos rutin vérvizsgálatokon kívül magába foglalja a legkorszerűbb és igen speciális laboratóriumi eljárásokat is. Egyes esetekben szükség van a csontvelő, vagy a nyirokcsomók citológiai, illetve szövettani elemzésére is. Az erre a célra történő mintavételek többségükben járóbetegként rutinszerűen megoldhatók. A szakrendelésen vérvételt nem végzünk, ezt minden esetben a területileg illetékes és szakmailag illetékes laborban végzik.

Mit kell magával vinnie?

Érvényes beutaló, személyes okmányok, TAJ kártya, korábbi orvosi dokumentáció: zárójelentések, laborleletek, röntgen, UH/CT/MR leletek, gyógyszereinek listája pontos adagolással.

Területi ellátási kötelezettség:

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Borbála Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.