A szakrendelő címe:

A rendelés pontos elhelyezkedése (térkép):
L épület, földszint, 35. ajtó

A rendelés telefonos elérhetősége:
06 34 515 510

Igénybevétel módja:
A rendelés előjegyzés alapján beutalóval vehető igénybe. Házi gyermekorvos, szakrendelő orvosa, iskolaorvos, sportorvos

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?
Telefonon rendelési időben a 06 34 515 510 -es telefonszámon,
személyesen Gyermek diabetes gondozóban rendelési időben.

Rendelési idő:

Hétfő
-
Kedd
-
Szerda
-
Csütörtök
8:00 - 12:00
Péntek
-

A szakrendelésen dolgozó orvos: Dr. Kocsis Katalin főorvos csecsemő- és gyermekgyógyász, diabetológus, gyermek intenzív szakorvos.


Általános tájékoztatás

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

A betegfelvétel a rendelőben történik, érkezéskor, a beutaló leadása után.

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

A rendelés fő feladata a cukorbeteg gyermekek gondozása. A betegség diagnózisakor a gyermekek osztályos felvételre kerülnek, ahol az első inzulinbeállítás és a betegoktatás megtörténik. Hazamenetel után a további rendszeres gondozás a gyermek diabetes rendelőben történik. Minden egyéb vércukor anyagcserezavar (például csökkent glükóztolerancia) kivizsgálása, szükség esetén a kezelés betanítása, rendszeres ellenőrzése.

Mire számítson a rendelésen?

Panaszoktól, tünetektől függően történhet ujjbegyből vércukor vizsgálat, vénás vérvétel, vizeletvizsgálat, betegvizsgálat, súly- és magasságmérés, a kezeléssel kapcsolatos problémák megbeszélése. Amennyiben étrendi tanácsokra is szükség van, a kórház dietetikusai is részt vesznek a betegek ellátásában.

Mit kell magával vinnie?

TAJ-kártya, lakcímkártya, közgyógyellátási igazolvány (amennyiben van a betegnek), korábbi orvosi leletek, első vizsgálat alkalmával beutaló. A rendszeresen gondozásra járó, inzulinkezelésben részesülő betegeinktől kérjük, hogy hozzák el kezelési naplójukat, vércukor mérő készüléküket is.

Fontos!

Amennyiben a szülők azt tapasztalják, hogy gyermekükön a szokásosnál több folyadékfogyasztást, gyakori és nagy mennyiségű vizeletet, fáradékonyságot, testsúly csökkenést észlelnek, ezek a tünetek cukorbetegséget jelezhetnek, és ez kezelés nélkül súlyos állapotot okozhat. Ezért kérjük, ne várjanak a szakrendelésig, hanem haladéktalanul keressék fel háziorvosukat, aki vércukor méréssel megállapíthatja magas vércukorszint fennállását és szükség esetén sürgősséggel beutalja a gyermeket kórházba.

Területi ellátási kötelezettség:

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Borbála Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.