A rendelés helye (térkép):
L épület földszint, 35-ös ajtó

A rendelés telefonos elérhetősége:
06 34 515 552

Igénybevétel módja:
A rendelés előjegyzés alapján beutalóval vehető igénybe, akut ellátás.

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?
Előző rendelés során, vagy amikor a szülő megkapja a beutalót.
Telefonon, rendelési időben a 06 34 515 552 -es telefonszámon.

Rendelési idő:

Hétfő
8:00 - 14:00
Kedd
-
Szerda
-
Csütörtök
-
Péntek
-

A szakrendelésen dolgozó orvos: Dr. Domonkos Brigitta


Általános tájékoztatás

A vizsgálati időpont óra, perc megjelöléssel történik, azonban előfordulhat az időpont csúszása, mivel a gondozást végző orvos sürgős esetben osztályos feladatra elhívható ill. sürgős beutalóval soron kívüli vizsgálat is lehetséges, ezért a várakozó betegek türelmét kérjük. Kérjük a szülőket, hogy gyermekeik számára inni –ennivalót hozzanak magukkal.

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

Gyermek vesegondozáson.

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

Gyermek vesegondozónkban elsősorban húgyúti fertőzések (vesemedencegyulladás, visszatérő hólyaghurut) és veseköves betegek utánkövetésével, valamint az éjszakai vagy nappali bepisilés kivizsgálásával, kezelésével foglalkozunk. Nephrosis-szindróma, vagy akut glomerulonephritis miatt gyermekosztályunkon kezelt betegek követését és további kezelését is végezzük.

Mit kell magával vinnie?

TAJ-kártyát, beutalót, közgyógyellátási igazolványt (amennyiben van a betegnek), és ha vannak, akkor korábbi orvosi leleteket és laboratóriumi eredményeket, vizeletmintát.

Mire számítson a rendelésen?

Először részletes anamnézis felvétel történik, valamint az esetleges korábbi orvosi dokumentációk áttekintése, majd ezt követi a gyermek fizikális vizsgálata. Fontos, hogy a vesegondozás elengedhetetlen része a vizeletvizsgálat, ezért kérjük a szülőket, hogy minden alkalommal hozzanak a gyermeküktől aznap reggel levett vizeletmintát.

Fontos!

A vizeletvizsgálathoz reggeli első „középsugaras vizelet” gyűjtésére lesz szükség. Reggel, pisilés előtt mossuk meg szappanos (de nem fertőtlenítős) vízzel a húgycsőnyílást és környékét, ezután kérjük meg a gyereket hogy kezdjen el pisilni. Az első vizeletsugár menjen a vécébe, majd a többit gyűjtsük (0,5-1 dl) steril edénybe.

Területi ellátási kötelezettség:

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Borbála Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.