Osztályvezető főorvos: Dr. Molnár Mihály
Osztályvezető főnővér: Borosné Máté Katalin

Az osztály telefonos elérhetőségei:

06 34 515 522

Az osztály elhelyezkedése:
L épület 3-4. emelet ( térkép )

Általános tájékoztató

Beutalás rendje

A beteg érkezhet beutalóval, mentővel és érkezhet olyan panaszokkal, ami indokolhatja sürgősségi felvételét közvetlenül az osztályon. A kezelés irányítója az osztályvezető utasítása alapján az osztályos orvos.

Mit hozzon, mit NE hozzon magával felvételkor?

Személyes okmányokat (taj kártya, személyigazolvány, lakcímkártya) beutaló, vizsgálati eredmények (labor, vércsoport, ……stb), tisztálkodási eszköz, evőeszköz, pohár, papucs, intimbetét, szénsavmentes ásványvíz.

NE hozzon magával ékszert, bankkártyát, nagyobb összegű készpénzt.

Műtét / kezelés előtti és utáni teendők?

Hotelszolgáltatás

A 3. emeleten – a terhespatológiai és gyermekágyi részlegen – kerülnek elhelyezésre a veszélyeztetett terhesek, valamint a gyermekágyasok. Ezen a szinten található még a császáros műtő és a Csecsemő-és gyermek Osztályhoz tartozó Újszülött Részleg is.

A kismama választhat a hagyományos gyermekágy és a rooming-in-es (baba-mama szobás) elhelyezés között. A rooming-in részlegen az anyuka a szülést követően végig gyermekével lehet. A hagyományos részlegen az anyák három óránként kapják meg az újszülötteket szoptatáshoz.

A háromágyas szobákhoz külön WC és fürdőszoba tartozik. Rendelkezünk két egyágyas kórteremmel is, melyek térítés ellenében vehetők igénybe (5.000Ft / nap), valamint kérheti elhelyezését kiemelt komfortfokozatú szobánkban is (7500Ft/nap).

A 4. emeleten található a Nőgyógyászati részleg és a nőgyógyászati műtőblokk.

Betegeink kétféle ételből választhatnak ebédet. A személyes dolgok elhelyezése a beépített szekrényben.

Osztály időbeosztása a HÁZIREND szerint.

Látogatók, látogatási rend

Hétköznap 16.00 – 18.00 óráig,
Munkaszüneti napon: 10.00 – 12.00 óráig 14.00 – 18.00-ig

A szoptatási időket vegyék figyelembe!

Osztályunkon higiénés és diszkréciós okok miatt a kórtermi látogatás nem engedélyezett,a fent járó kismamák a látogatótérben fogadhatják ismerőseiket. betegeink a látogatótérben fogadhatják hozzátartozóikat. Kórtermi látogatás csak osztályvezető főorvosi engedéllyel történhet szigorúan fekvő betegek részére.

Egészségügyi higiénés okok miatt 6 éven aluli gyermeket ne hozzanak látogatóba.

Mivel foglalkozik az osztály

Kisebb műtéteket egynapos sebészeti ellátás keretében végzünk.

A laparoscopia során a hasüregbe bevezetett optikai eszköz segítségével diagnosztikus és operatív beavatkozásokat végezhetünk a has megnyitása nélkül.
TOT műtét (vizelettartás javításának új operatív módja): A vizelettartási-zavarok újabb műtéti megoldását jelenti. Egy speciális szalag segítségével a hüvely felől emeljük meg a hólyagot.

Szülőszoba
Szülőszobáink – három egyágyas és egy alternatív szülőszoba (vajúdó labda, bordásfal) – a harmadik emeleten helyezkednek el. Lehetőség van társas szülésre, amikor is az anya által választott személy, megfelelő védőöltözetben bent lehet a szülés alatt. Minden szülésnél jelen van egy gyermekorvos. Intézményünkben koraszülötteket és beteg újszülötteket ellátó Perinatális Intenzív Centrum is található.

Terhesség alatt szülésfelkészítőn vehetnek részt a kismamák, melyet a területi védőnők szerveznek. Ennek része a szülőszoba-látogatás, Major Beáta intézeti védőnő vezetésével.