Osztályvezető mb.főorvos: Dr. Lehőcz Irma
Osztályvezető főnővér: Barczai-Wágner Anikó

Az osztály telefonos elérhetőségei:

Osztályiroda: +36 34 515 530
Kezelő: +36 34 515 526
Nővérpult +36 34 515 535

Az osztály helye:
L épület földszint és I. emelet ( térkép )

Általános tájékoztató

Beutalás rendje, hogyan kerülhet felvételre

Osztályunkra történő felvétel előzetes időpont egyeztetést és előjegyzést követően háziorvosi beutalóval, szakambulanciánk által vizsgált és további kórházi kezelést és vizsgálatot igénylő, valamint a kórház Sürgősségi Betegellátó Osztály és/vagy Ambulancia által küldött betegek számára van lehetőség. A felvétel egyeztetése az osztályvezető főorvossal történik. Osztályunkra felvett, műtéti beavatkozáson átesett beteg kezelőorvosa az operáló orvos, egyéb esetben az osztályos orvos. A szakmai felelős az osztályvezető főorvos. Mind háziorvos, mind beteg és hozzátartozó kérdésével az operáló orvoshoz ill. az osztályvezető főorvoshoz fordulhat.

Minden páros hétvégén budapesti kórházak látják el a fül-orr-gégészeti fekvőbeteg ellátást (a tatabányai orvos- és nővérhiány miatt). Emiatt először a Sürgősségi Betegellátó Osztályon (SBO) kell jelentkezni. Indokolt esetben az SBO intézi a budapesti elhelyezést.

Természetesen minden (páratlan) hétfői napon Osztályunkra az áthelyezés megtörténik, szállítható esetben.

Látogatási rend

Mindennap: 16.00-19.00

Munkaszüneti napokon: 10.00-12.00, 14.00-19.00

Mit hozzon, mit NE hozzon magával felvételkor?

Minden esetben kérjük, hozza magával, a régi zárójelentéseit, vizsgálati papírjait. Nagy segítség számunkra egy pontos gyógyszerlista. Kérjük, adja meg a legközelebbi hozzátartozó nevét és elérhetőségét.

Ne hozzon magával: nagy értékű tárgyakat és készpénzt. A kórtermekben kulccsal záródó szekrények találhatók.

Hotelszolgáltatás

Kettő-négy (2-4) ágyas szobák, külön fürdőszobákkal, kiépített kábel televízió hálózattal, a VIP szobában free wifi elérhető. Az osztályon nővérhívó berendezés, társalgó és a látogatók fogadására alkalmas helyiség található, mely európai színvonalnak is megfelel.

Napi ötszöri étkezés, kétféle menü: könnyű vegyes vagy normál, illetve diétás étkezés. Rendkívül fontos, hogy az orvos által előírt diétát, étkezést a beteg betartsa. A kórház dietetikusa (Dietetikai és Gyógyélelemzési Főosztály) tanáccsal segíti abban, hogy megismerje és elfogadja a diéta hasznosságát.

Mivel foglalkozik az osztály?

Az osztály ágylétszáma 21 (17 felnőtt, 4 gyermek). Az osztályhoz, egy járóbeteg ambulancia és egy kötöző helyiség tartozik, valamint korszerű zsilipelt műtők. Szakrendeléseink: felnőtt és gyermek fül-orr-gégészet, fej-nyak sebészeti ambulancia, otoneurológia (jelenleg szünetel), allergológiai szakrendelés, megyei audiológiai állomás.

A fekvőbeteg osztályt és a járóbeteg szakrendeléseket jelenleg 3 szakorvos, és egy rezidens látja el. Három „külsős” beügyelőnk is van. A szakorvosok közül egy kolléga audiológiai szakvizsgával is rendelkezik. A betegellátást hat nővér, egy kezelős nővér, hat asszisztens, valamint két adminisztrátor segíti.

Osztályon teljes körű fül-orr-gégészeti ellátást biztosítunk, (specialis implantációs műtéteket kivéve). A vizsgálókban és a műtőkben korszerű eszközök állnak rendelkezésünkre, úgymint:

  • operációs mikroszkóp,
  • Co2 laser,
  • UH-os vágókés,
  • orrendoszkópok,
  • orr-és melléküreg korszerű sebészethez szükséges eszközök,
  • gégevizsgálathoz és műtéthez szükséges flexibilis és merev endoscopok,
  • a betegségek diagnosztizálásához és dokumentációjához szükséges videorendszer.

A műtéteket a szakma szabályai szerint, EU színvonalnak megfelelően altatásban végezzük (III. ellátási szint). Amennyiben az intézményben nem állnak rendelkezésünkre a korszerű diagnosztizálásához, ellátáshoz szükséges feltételek, a betegek megfelelő intézetben történő ellátásáról gondoskodunk. Lehetőségünk van a gyermekek szüleinek elhelyezésére térítés nélkül, a gyermekkel együtt. Külön kérésre kiemelt hotelszolgálatot tudunk biztosítani. A műtétek a sürgősségi esetek kivételével, előjegyzésre történnek.

A szakrendelők közül a felnőtt és gyermek fül-orr-gégészet napi 6-6 órában működik.

Lehetőség van időpontkérésre. Háziorvos által kiállított, sürgős beutalóval, időpont nélkül is vállaljuk a betegek ellátását.

A megyei audiológiai állomás előjegyzés, beutalás alapján működik, ahol a hallássérült betegek teljes körű ellátását végezzük. Feladataink közé tartozik a csecsemő hallásszűrés (OAE –otoacusticus emisszio) 3.és 6.hónapos korban, időpont kérhető az 515-517-es telefonszámon. Nulla hónapos korban BERA (szűrő hallásvizsgálatot) végeznek a kollégák a Gyermekosztályon.

Az allergológiai rendelés beutalóval, előjegyzés alapján működik. Légúti allergiás betegek kivizsgálását és gyógyszeres beállítását végezzük.

Fej-nyak-sebészeti ambulanciánkon a száj-garat-gége tumoros betegek ellátása, gondozása és műtéti utókezelései történnek. Ebben a rendelőben látjuk el az ügyeleti munkát is.

Sajnos az orvos- és nővérhiány miatt a várakozási idő növekedhet.
Ezúton is kérjük betegeink türelmét!

Minden páros hétvégén budapesti kórházak látják el a fül-orr-gégészeti fekvőbeteg ellátást (a tatabányai orvos- és nővérhiány miatt). Emiatt először a Sürgősségi Betegellátó Osztályon (SBO) kell jelentkezni. Indokolt esetben az SBO intézi a budapesti elhelyezést. Természetesen minden (páratlan) hétfői napon Osztályunkra az áthelyezés megtörténik, szállítható esetben.