Osztályvezető főorvos: Dr. Ernyey Zoltán
Osztályvezető főnővér: Kiss Eszter

Az osztály telefonos elérhetőségei:

+36 34 515 488 / 677-es mellék

Az osztály elhelyezkedése:
H épület, I. emelet( térkép )

Általános tájékoztató

Az osztályos ellátás rendje

Az AITO-n a kezelés irányítója az osztályvezető főorvos, orvosaink váltásokban látják el a betegeket, de az osztályra adott napon beosztott orvos mindent tud a betegekről, teljes körű felvilágosítással tud szolgálni.

Betegellátásunk egy nagy központi teremben történik, ahol az ágyakat paraván választja el egymástól, illetve 2 egyágyas és 1 kétágyas izoláló helyiségben.

Az osztályon NINCS lehetőség értékmegőrzésre.

A beteg teljes testlemosása naponta egyszer, illetve szükség esetén többször megtörténik, az ehhez szükséges ápolási felszerelés behozataláról osztályunkon az első látogatás alkalmával a hozzátartozó formanyomtatványt kap.

Betegeinknek a speciális diétát az intézmény élelmezési osztálya biztosítja, az osztályra csak orvosi engedéllyel lehet külön élelmiszert behozni a betegek számára.

Látogatók, látogatási rend

Minden nap: 11.00 – 12.00 valamint 16.00 – 17.00 óráig

Osztályunkon a látogatási idő a fenti időpontokban lehetséges, azonban a nagyon súlyos betegeinkre való tekintettel nem tudjuk mindig minden körülmények között ezt biztosítani, emiatt szíves megértésüket kérjük!

Felvilágosítás

A beteg állapotáról minden esetben kezelőorvosával és az osztályvezető főorvossal konzultáljon! A beteg állapotában kialakult hirtelen változás, más osztályra való áthelyezés esetén a hozzátartozót értesítjük.

A betegről részletes felvilágosítást (diagnózis, kezelés) csak a beteg által megnevezett hozzátartozónak tudunk adni SZEMÉLYESEN! Telefonon, online felületen erre nincs módunk. Az ápoló személyzet felvilágosítást csak az ápolási tevékenységről ad.

Osztály napirendje

06.30 – 07.00 Ügyeletes orvosi vizit, ápolói osztályátadás

07.00 – 15.00 Vérvételek, vizsgálati anyagok laborba küldése, Referáló, tervezett röntgenvizsgálatok, ápolási feladatok elvégzése, gyógyszerelés, reggeli és ebédosztás, mosdatás, laboreredmények rögzítése, betegfogadás műtőből tervezett műtét esetén, orvosi konzíliumok, adminisztráció, gyógytorna, másnapi kezelési tervek összeállítása.

Közben

09.00 – Osztályos vizit

11.00 – 12.00 Beteglátogatás

14.45 – Főorvosi vizit

15.00 - másnap reggelig Tervezett (programozott) műtétek vége, ügyelet kezdete: orvosi osztályátadás, kezelés, gyógyszerek beadása, vacsoraosztás, mosdatás, ápolási feladatok.

Közben:

16.00 – 17.00 Beteglátogatás

18.30 – 19.00 Ápolói osztályátadás, ügyeletes (esti) vizit

Mivel foglalkozik az osztály:

Az osztály fő feladata Intenzív terápiás szakellátás a megye egész területének betegei számára. Újraélesztés és konzílium a kórház egész területén.

Az intézmény osztályainak és részlegeinek betegei számára a kórház területén lévő műtőegységekben műtéti érzéstelenítés, altatás végrehajtása. Műtőnként egy aneszteziológiai szakorvos és egy aneszteziológiai szakasszisztens végzi el a páciensek érzéstelenítését, altatását.

Az osztály három fő tevékenységét a mindennapi műtői aneszteziológiai tevékenység, az intenzív kezelésre és ápolásra szoruló betegek ellátása, valamint a járóbeteg-ellátás keretein belül az anesztéziához kapcsolódó premedikációt ellátó aneszteziológiai ambuláns beteg ellátás teszi ki. Műtéti érzéstelenítést naponta a műtéti programoktól függően 9-11 aneszteziológiai munkahelyen – műtőkben- látjuk el, mint például: általános és érsebészet, baleseti sebészet és orthopaedia, idegsebészet, urológia, szemészet, szülészet-nőgyógyászat, fül-orr-gégészet.

Sok esetben a kórház más osztályain a műtőkön kívül is végzünk altatást, érzéstelenítést, baleseti sérültek, vagy gyerekek CT vizsgálata során, valamint ritmuszavarban szenvedő betegek kardioverziója esetén. Gyakran helyezünk be a krónikus érszűkületben szenvedő vagy mellkasi sérülést szenvedett betegeknek fájdalomcsillapítás céljából – a fájdalom mentes szüléshez hasonlóan – epidurális kanült. A műtéti érzéstelenítés széles skáláját alkalmazzuk, a kombinált anesztéziától a regionális érzéstelenítések szinte minden formájáig.

A premedikáció során a betegeket előzőleg tájékoztatjuk az alkalmazott érzéstelenítési formáról. Igyekszünk figyelembe venni a betegek kérését, illetve a betegségüknek, az általános állapotuknak, az elvégezni kívánt műtétnek általunk a legmegfelelőbbnek tartott műtéti érzéstelenítést javasolni