Központi Radiológia – Ultrahang diagnosztika (UH )

A rendelés helye: H épület, alagsor (térkép)

Igénybevétel módja:
A rendelés előjegyzés alapján háziorvostól vagy szakrendelésen kapott beutalóval vehető igénybe.

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?
Telefonon: 36 34 515 482 -es telefonszámon 10.00 – 14.00 között.
Személyesen: Radiológia recepció (H épület)

Kérjük a beutalóját készítse elő, mert az azon szereplő adatokat kérdezni fogjuk.

Rendelési idő:

Hétfő
7:00 - 14:30
Kedd
7:00 - 14:30
Szerda
7:00 - 14:30
Csütörtök
7:00 - 14:30
Péntek
7:00 - 14:30

A szakrendelésen dolgozó orvosok: Dr. Pajor Péter osztályvezető főorvos | Dr. Fogel Birgit | Dr. Gurvitz Yair | Dr. Halász Rita | Dr. Nagy Katalin | Dr. Szamper Anikó


Általános tájékoztatás

Kérjük, beutalóját készítse elő, mert az azon szereplő adatokat kérdezni fogja a kolléganő. A vizsgálat elvégezhetőségét befolyásoló tényezőkről – pl. cukorbetegséggel összefüggő étkezés –az előjegyzés alkalmával kérdezzük ki a beteget. Elérhetőséget kérünk - mobil, vagy vonalas telefonszám -, hogy bármilyen technikai, vagy egyéb probléma esetén értesíteni tudjuk Önt.

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

H épület főbejáratánál minden esetben sorszámot kell húzni, utána az alagsori (-1 emelet) röntgen recepciónknál kell jelentkezni.

Mire számítson a rendelésen?

A vizsgálatra kérjük, hogy mindig ékszerek nélkül jöjjön! Egyes vizsgálatoknál szükséges az éhgyomorral (semmilyen étel, ital - kávé sem - nem fogyasztható, kivételt képez a csapvíz) való megjelenés, az ezzel kapcsolatos tudnivalókról az előjegyzésnél adunk pontos tájékoztatást. A vizsgálatra a beszólítás nem érkezési sorrendben, hanem hanem az előjegyzés sorrendjében történik, a húzott hívószám alapján.

Osztályunkon a járó és fekvőbeteg forgalom külön folyosón, maga a vizsgálat viszont közös vizsgáló helyiségben történik. A Sürgősségi Osztály által küldött betegek vizsgálatát soron kívül végezzük. Ezért előfordulhat, hogy az előjegyzett időpontokkal csúszunk, attól akár jelentősen el is térhetünk.

Mit kell magával hoznia?

BEUTALÓ, TAJ-kártya, személyes okmányok, korábbi - jelen betegségével összefüggő-orvosi leletek, a napi rendszerességgel szedett gyógyszer, melyet a vizsgálat után azonnal bevehet.

Leletkiadás:

A leletet a vizsgálat befejezése után rövidesen átadjuk.

Van-e várólista?

Igen, vizsgálattól függően 2-14 naptól 6 hónapig terjedhet.

Területi ellátási kötelezettség:

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Borbála Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.