Újból a megszokott rend szerint működik a Kardiológiai Ambulancia

A járványhelyzet javulása miatt – a korábban bevezetett – kardiológiai távkonzultáció június 19-ével megszűnik. A megadott telefonszám (06-30/654-0305) a hónap végéig 10-14 óra között még elérhető marad. Köszönjük kardiológus kollégáik nevében is betegeink türelmét és együttműködését. Továbbiakban a Kardiológiai Szakambulancia a megszokott rend szerint, minden nap 7 órától 15 óráig előjegyzés alapján fogadja betegeit. Időpontot a szakrendelőben, a 06 34 515-488/200-as melléken lehet foglalni.

Mire számíthat a szakrendelésen? Mellkasi fájdalmak, ritmuszavarok, kardiális eredetű panaszok, magas vérnyomásban szenvedők ellátásával foglalkozunk. Rendeléseinken 24 órás EKG Holter, ABPM (24 órás vérnyomás), Terheléses EKG (kerékpár), ECHO (szívultrahang) és Pacemaker (ritmusszabályzó) bemérés, ambulancia. TEE (szívultrahang, nyelőcsövön keresztül bódításban) vizsgálatok zajlanak.

– 24 órás EKG mérés, a Holter vizsgálat. A készülék 24 órán keresztül van fent a mellkason, fürdeni nem lehet vele és másnap reggel kerül levételre. Eredményért kérjük, hívja a következő telefonszámot: 515-488/244 -es mellék.

– 24 órás vérnyomásmérés, az ABPM vizsgálat. 24 órán keresztül méri a vérnyomást a felkaron, szintén másnap kerül levételre. Eredményt közvetlenül a vizsgálat után adunk.

– Terheléses EKG alkalmával a felsőtest szabadon van biciklizéshez kényelmes ruhát és cipőt folyadékot hozzanak magukkal, jó, ha van a betegnél törölköző is. Ne reggelizzen, a gyógyszereit vegye be. A vizsgálat végén tusolásra van lehetőség után, eredmény azonnal adunk.

– Az echocardiográfia, ECHO, a nem invazív kardiológiai diagnosztika egyik legfontosabb módszere. Nem kell éhgyomorra jönni, szabad felsőtesttel történik a fájdalmatlan vizsgálat.

– A nyelőcsövön keresztül végzett szívultrahang (TEE) vizsgálatot rövid bódításban végezzük. Kérjük vizsgálat előtt (legalább) 4 órával ne egyen, fontos, hogy a beavatkozás éhgyomorra történjék.  Utána kerülje a autóvezetést, illetőleg kíséretről gondoskodjon. Eredmény azonnal van.

Rendelési idő, szakorvosok és egyéb információk ITT