Tüdőrák szűrőprogram a Szent Borbála Kórház részvételével

Update

Ezúton értesítünk minden jövőbeni Érdeklődőt, hogy a jelenleg rendelkezésünkre álló létszámkeret betelt. Amint lehetőségünk lesz újabb vizsgálatok elvégzésére értesítjük Önöket. Ez egyben jó hír is, hiszen érezzük a lakosság részéről a felelős gondolkodást, ugyanakkor, akik most kimaradtak, azok számára kedvezőtlen ez a bejelentés. Bízunk benne, hogy a későbbiekben mint intézmény továbbra is részesei lehetünk ennek az országos programnak.

Tisztelt megyei Lakosok!
A Szent Borbála Kórház is csatlakozott a Hunchest tüdőrákszűrő programhoz. A program keretében 50 évesnél idősebb, jelenleg vagy korábban dohányzó férfiak és nők számára végzünk előzetes jelentkezés és időpont-egyeztetést követően CT-vel, komputertomográfiával történő szűrővizsgálatot. A szűrővizsgálat célja a tüdőrák korai felismerése.
 
Évente mintegy másfél millió ember életét követeli a leggyakoribb daganatos betegség, a tüdőrák. Magyarország sajnos világelső a tüdőrák halálozás terén. A betegségben a legveszélyeztetettebbek az ötven évesnél idősebb, jelenleg is, vagy korábban dohányzó emberek, férfiak és nők egyaránt. A betegség leghatékonyabb gyógymódja a korai stádiumban történő operáció. Mivel a tüdőrák gyakran alattomosan, tünetek nélkül növekszik, az esetek nagyobb részében csak előrehaladott, már nem operálható stádiumban fedezik fel. Ezért van nagy jelentősége világszerte a tüdőrákszűrő programoknak.
 
A szűrést 110 fő önkéntes jelentkező részére tudjuk biztosítani. Ha Ön ötven és hetvenöt év közötti és jelenleg is dohányzik, vagy korábban dohányzott (legfeljebb 10 éven belül hagyta abba a dohányzást) javasoljuk, hogy éljen a lehetőséggel és vegye igénybe ezt a kellemetlenséget nem okozó, káros következménnyel nem járó néhány perces vizsgálatot!
A szűrővizsgálatra munkanapokon 10:00-16:00 óráig jelentkezhet a 06-30/341 1332 telefonszámon.
 
jelentkezes tudo