Továbbra érvényben marad a látogatási tilalom a Szent Borbála Kórházban

2020. szeptember 8. –  Az intézmény Főigazgatója által korábban érvénybe léptetett látogatási tilalmat 2020. június 11-től – megelőző intézkedésként – saját hatáskörben továbbra is  fenntartotta. A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2020. szeptember 8-án kelt határozatával  kötelezőként rendelte el a Magyarország területén működő összes fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál  – járványügyi megelőző intézkedésként –   a közlés napjától visszavonásig.

Kérjük szíves együttműködésüket a biztonságos betegellátás érdekében!

Látogatási tilalom alatt is biztosítjuk a kapcsolattartási jogokat:

  • A súlyos állapotú betegeknek joga van arra, hogy az általa megjelölt személy mellette tartózkodjon. A belépéshez szükséges, hogy a hozzátartozó rendkívüli látogatási engedéllyel rendelkezzen. Írásbeli engedélyt kérelmezni az osztályvezetőnél, ügyeleti időben az ügyeletes orvosnál lehet.
  • Kiskorú betegnek joga van, hogy a szülője/törvényes képviselője mellette tartózkodjon.
  • A szülő nőnek joga van, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen. A szülést követően újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el.
  • Hozzátartozó által behozott csomagokat átvesszük, és átadjuk a betegnek. A csomagot kizárólag az osztály bejáratáig lehet hozni.

Friss hírekért, tartalmakért látogassanak el a koronavirus.gov.hu oldalra.