“Mosoly, melyet küldesz,
Visszatér hozzád”

Szent Borbála Kórház Önkéntes Szolgálata segítőket keres.

Várjuk mindazok jelentkezését, akik szeretnének önkéntes csapatunk tagjai lenni. Ha érdekli a lehetőség, keresse koordinátorunkat, e-mailben vagy telefonon!

Jelentkezését követően három tréningen vesz részt, hogy felkészülten tudjon foglalkozni betegeinkkel. Intézményünk öt éve működteti Önkéntes Szolgálatát. Vannak olyan önkénteseink, akik már kezdetektől fogva erősítik a szolgálat munkáját, jelenlétükkel, tevékenységükkel javítják betegeink életminőségét.

Jelentkezési határidő:
Elérhetőség: 2017. február 6-tól, február 28-ig, dr. Molnár Mihályné önkéntes koordinátornál telefonon, a 065 34 515 488 /106 -os melléken, délelőtt 8-10 és délután 13-14 óra között,vagy az onkentesszolgalat@tatabanyakorhaz.hu e-mail címen.


Miért jó köztünk lenni? Idézetek önkénteseinktől:

“Az első napokban, amikor még nagyon betegek a kicsik, én megyek hozzájuk és leülök az ágyuk mellé. Aki mellett nincs senki, ott maradok vele, rajzolgatunk, írunk, festünk, színezünk.”

“Nyugdíjasként kerestem a lehetőséget a közösségi szolgálatra. Nagyon örültem, hogy a kórház keresett önkénteseket. Szeretem ezt a munkát, a gyerekek nagyon közvetlenek, gyorsan oldódnak, jól érzik magukat akkor, amikor együtt játszunk, így eltereljük a figyelmüket a betegségükről.”

“A monotonitásból időnként kifejezetten jóleső érzés kiszakadni különösen, ha így még másokon is tud segíteni az ember.”

“Az önkéntes munka feltölti az ember lelkét, hiszen nemcsak a betegek örülnek, hanem a nővérek is, mert ha csak pár órára is, de megkönnyítjük a munkájukat.”

A felkészítő tréningek tervezett időpontja:

alkalom: 2017. március 08. 16.30
alkalom: 2017. március 16. 16.30
alkalom: 2017. március 23. 16.30

Helye: Szent Borbála Kórház Tatabánya Dózsa Gy. 77. L épület 5. emelet Tárgyaló