“Mosoly, melyet küldesz,
Visszatér hozzád”

 

Szeretne hasznos tagja lenni egy összetartó közösségnek, szeretne egy jó csapathoz tartozni, érdekli az önkéntes munka?

 

Olvassa el bemutatkozásunkat, nézze meg a rólunk készült kisfilmet, és ha felkeltettük érdeklődését, elhivatott az önkéntesség felé várjuk jelentkezését

 

Hívja:

– Kálmánné Marosán Borbála önkéntes koordinátort a a 34/515- 488/898 telefonszámon,

– Tóbiásné Simon Eszter önkéntes koordinátort  a 34/515- 488/859 telefonszámon

Írjon:

– az onkentesszolgalat@tatabanyakorhaz.hu e-mail címen.

Önkéntes szolgálatunk 2011 januárjától fogadja mindazokat, akik szívesen segítenek a beteg embertársaik és rászoruló családtagjaik felkarolásában. Eredményes munkánkat tükrözi, hogy 2017-ben elnyertük az Év Önkéntes Szervezete címet.

Minden évben két alkalommal, tavasszal és ősszel várjuk olyan segítőkész emberek jelentkezését, akik szabadidejükben szívesen nyújtanak lelki támaszt kórházunk betegei számára. Várjuk a 18. életévüket betöltött fiatalabb és idősebb személyek jelentkezését, akikkel a három alkalmas felkészítő tréning után közösen megtaláljuk a személyre szabott feladatokat.

A felkészítő tréningek időpontja:

          A járványhelyzet miatt bizonytalan ideig szünetel.

Helye: Szent Borbála Kórház L épület 5. emelet Tanácsterem Cím: Tatabánya Dózsa Gy. 77.


Miért jó köztünk lenni? – önkénteseink véleménye

“Az első napokban, amikor még nagyon betegek a kicsik, én megyek hozzájuk és leülök az ágyuk mellé. Aki mellett nincs senki, ott maradok vele, rajzolgatunk, írunk, festünk, színezünk.”

“Nyugdíjasként kerestem a lehetőséget a közösségi szolgálatra. Nagyon örültem, hogy a kórház keresett önkénteseket. Szeretem ezt a munkát, a gyerekek nagyon közvetlenek, gyorsan oldódnak, jól érzik magukat akkor, amikor együtt játszunk, így eltereljük a figyelmüket a betegségükről.”

“A monotonitásból időnként kifejezetten jóleső érzés kiszakadni különösen, ha így még másokon is tud segíteni az ember.”

“Az önkéntes munka feltölti az ember lelkét, hiszen nemcsak a betegek örülnek, hanem a nővérek is, mert ha csak pár órára is, de megkönnyítjük a munkájukat.”