“Mosoly, melyet küldesz,
Visszatér hozzád”

 

Az önkéntes szolgálatunk 2011 januárjától fogadja mindazokat, akik szívesen segítenek a beteg embertársaik és rászoruló családtagjaik felkarolásában. Eredményes munkánkat tükrözi, hogy 2017-ben elnyertük az Év Önkéntes Szervezete címet.

Minden évben két alkalommal, tavasszal és ősszel várjuk olyan segítőkész emberek jelentkezését, akik szabadidejükben szívesen nyújtanak lelki támaszt kórházunk betegei számára. Várjuk a 18. életévüket betöltött fiatalabb és idősebb személyek jelentkezését, akikkel a három alkalmas felkészítő tréning után közösen megtaláljuk a személyre szabott feladatokat.

Tavaszi felkészítő tréningjeinket április elejétől indítjuk.

Jelentkezését  Dr Molnár Mihályné önkéntes koordinátor 2019. március 4-től és március 30-ig várja.
Elérhetősége:

 

A felkészítő tréningek időpontja:
1. alkalom: 2019. április 03. időpont 16:30
2. alkalom: 2019. április 09. időpont 16:30
3. alkalom: 2019. április 18. időpont 16:30

Helye: Szent Borbála Kórház Tatabánya Dózsa Gy. 77.
L épület 5. emelet Tárgyaló


Miért jó köztünk lenni?

“Az első napokban, amikor még nagyon betegek a kicsik, én megyek hozzájuk és leülök az ágyuk mellé. Aki mellett nincs senki, ott maradok vele, rajzolgatunk, írunk, festünk, színezünk.”

“Nyugdíjasként kerestem a lehetőséget a közösségi szolgálatra. Nagyon örültem, hogy a kórház keresett önkénteseket. Szeretem ezt a munkát, a gyerekek nagyon közvetlenek, gyorsan oldódnak, jól érzik magukat akkor, amikor együtt játszunk, így eltereljük a figyelmüket a betegségükről.”

“A monotonitásból időnként kifejezetten jóleső érzés kiszakadni különösen, ha így még másokon is tud segíteni az ember.”

“Az önkéntes munka feltölti az ember lelkét, hiszen nemcsak a betegek örülnek, hanem a nővérek is, mert ha csak pár órára is, de megkönnyítjük a munkájukat.”