“Mosoly, melyet küldesz,
Visszatér hozzád”

 

A Szent Borbála Kórház önkéntes csapata szeretettel hívja és várja mindazokat, akik szabadidejükben lelki támaszt nyújtanának kórházunk betegei számára.
Az önkéntesek segíteni tudnak a betegek etetésében, itatásában, sétáltatásában. Várjuk a 18. életévüket betöltött fiatalabb és idősebb személyek jelentkezését, akikkel a felkészítő tréning elvégzése után közösen megtaláljuk a személyre szabott feladatokat.

Az önkéntes szolgálatunk nyolcadik éve tevékenykedik kórházunkban. Eredményes munkánkat tükrözi, hogy 2017-ben elnyertük az Év Önkéntes Szervezete címet.

Jelentkezését várjuk 2018. szeptember 03-tól, szeptember 28-ig!

Jelentkezését  Dr Molnár Mihályné önkéntes koordinátor várja, elérhetősége:

 

A felkészítő tréningek időpontja:
1. alkalom: 2018. október  03.  16:30
2. alkalom: 2018. október  10.  16:30
3. alkalom: 2018. október  18.  16:30

Helye: Szent Borbála Kórház Tatabánya Dózsa Gy. 77.
L épület 5. emelet Tárgyaló


Miért jó köztünk lenni?

“Az első napokban, amikor még nagyon betegek a kicsik, én megyek hozzájuk és leülök az ágyuk mellé. Aki mellett nincs senki, ott maradok vele, rajzolgatunk, írunk, festünk, színezünk.”

“Nyugdíjasként kerestem a lehetőséget a közösségi szolgálatra. Nagyon örültem, hogy a kórház keresett önkénteseket. Szeretem ezt a munkát, a gyerekek nagyon közvetlenek, gyorsan oldódnak, jól érzik magukat akkor, amikor együtt játszunk, így eltereljük a figyelmüket a betegségükről.”

“A monotonitásból időnként kifejezetten jóleső érzés kiszakadni különösen, ha így még másokon is tud segíteni az ember.”

“Az önkéntes munka feltölti az ember lelkét, hiszen nemcsak a betegek örülnek, hanem a nővérek is, mert ha csak pár órára is, de megkönnyítjük a munkájukat.”